ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Διαμαρτυρία στο Αγ. Βενιζέλου

21/4/2017 8:12:12 μμ

Διαμαρτυρία στο Αγ. Βενιζέλου

Από το Άγαλμα Βενιζέλου καταγγέλλει την ισραηλινή κυβέρνηση η Παλαιστινιακή Παροικία της Θεσσαλονίκης, εκδηλώνοντας παράλληλα τη δυσαρέσκεια της για την αντιμετώπιση των φυλακισμένων Παλαιστινίων του Ισραήλ αλλά και για τις «πλάτες» των ελληνικών κυβερνήσεων στο Ισραήλ.

«Εκδηλώνουμε την αγανάκτηση μας με τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων φυλακισμένων στις φυλακές του Ισραηλινού κράτους. Καταγγέλλουμε την ισραηλινή κυβέρνηση. Οι Παλαιστίνιοι είναι αυτή τη στιγμή υπό κατοχή, πρέπει να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο κράτους όπου θα ζούνε σε ειρήνη και ελευθερία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μουζάλαμ Σαλίμ πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας της Θεσσαλονίκης, από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη της Παλαιστινιακής Παροικίας και μέλη της ΕΔΥΕΘ.

«Είμαστε σήμερα κοντά στα αδέρφια μας τους Παλαιστίνιους που ζούνε στην πόλη μας γιατί ο λαός των Παλαιστινίων δοκιμάζεται 70 χρόνια τώρα, είναι καταδικασμένος να ζήσει χωρίς πατρίδα» δήλωσε ο Νίκος Ζώκας, αντιπρόεδρος της ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ειρήνη.

«Το κράτος Ισραήλ εμείς το ονομάζουμε κράτος “δολοφόνος”»

«Το κράτος Ισραήλ που εμείς το ονομάζουμε κράτος «δολοφόνος», φυλακίζει, βομβαρδίζει, σκοτώνει κάθε μέρα και καινούριους αποικισμούς, για να μπορέσει να κυριαρχήσει στη περιοχή με ένα και μόνο σκοπό: Να μπορέσει να αποτελέσει τον χωροφύλακα των μονοπωλιακών ομίλων διεθνώς, σε μία περιοχή που είναι πλούσια σε υπέδαφος, σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο. Δυστυχώς πέρα από την υποστήριξη και της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν και την υποστήριξη των ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες συνάπτουν εμπορικές σχέσεις μαζί τους» πρόσθεσε.

Πηγή: ThessNews.gr

Copyright © 2018 RThess All rights reserved