ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Θεσσαλονίκη: 1500 τόνοι σκουπιδιών απομακρύνθηκαν

25/5/2017 2:59:05 μμ

Θεσσαλονίκη: 1500 τόνοι σκουπιδιών απομακρύνθηκαν

Aπό τους κάδους το τελευταίο διήμερο- Τα απορρίμματα είχαν συσσωρευτεί λόγω της τετραήμερης κινητοποίησης των συμβασιούχων στην καθαριότητα, η οποία έληξε την περασμένη Τρίτη
Ως το βράδυ θα έχουν καθαρίσει και τα στενάκια, δήλωσε στο ΡΘ ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαρράς.

Ορατό είναι το ενδεχόμενο ο κεντρικός δήμος να αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια στην καρδιά του καλοκαιριού.
Αν η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αναμένεται να καθαρογραφεί τις επόμενες ημέρες, προβλέπει ότι πρέπει να απομακρυνθού από τις θέσεις τους οι συμβασιούχοι, ο κεντρικός δήμος θα χάσει 700 εργαζόμενους από την καθαριότητα.
Για να προσληφθούν νέοι συμβασιούχοι με 8μηνες συμβάσεις θα χρειαστούν 5 μήνες, εξήγησε στο ΡΘ ο κ. Ψαρράς.
Σήμερα στέλνει επιστολή στον γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών με την οποία ζητάει να προβλεφθούν για τον δήμο Θεσσαλονίκης διαδικασίες fast truck για την πρόσληψη συμβασιούχων.
Αν δεν εισακουστούμε, τότε η ύστατη καταφυγή είναι να αποτανθούμε σε ιδιώτη αλλά μόνο για το διάστημα των 5 μηνών που συμπίπτει με την καρδιά του καλοκαιριού, σημείωσε ο κ. Ψαρράς.

Απαντώντας σε όσους κατηγορούν τον Γ. Μπουτάρη ότι θέλει να βάλει ιδιώτη στην καθαριότητα, ο κ. Ψαρράς τόνισε πως αν ήθελε κάτι τέτοιο ο δήμαρχος δεν θα ενίσχυε το στόλο του δήμου με 80 οχήματα, στην πλειοψηφία τους απορριμματοφόρα .


Ακούστε τα ηχητικά αποσπάσματα:
Copyright © 2020 RThess All rights reserved