ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Αποχωρεί από την προεδρία της ΕΞΘ ο Τέλης Θωμόπουλος

12/6/2017 5:16:32 μμ

Αποχωρεί από την προεδρία της ΕΞΘ ο Τέλης Θωμόπουλος


Του Δημήτρη Διαμαντίδη

«Τέλος εποχής» για τον Τέλη Θωμόπουλο από την ηγεσία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) αφού έπειτα από 15 χρόνια στην προεδρία της δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις μεθαυριανές αρχαιρεσίες της.
Κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησης του κ. Θωμόπουλου με δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της ΕΞΘ σημείωσε πως στο πρώτο πεντάμηνο του 2017 η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης είναι αυξημένη κατά 4%, σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο χρονικό διάστημα.
Η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία της συμπρωτεύουσας προσεγγίζει το 65%, αλλά απαιτείται η μέση τιμή που δίνουν οι ξενοδοχειακές μονάδες της Θεσσαλονίκης προς τους πελάτες τους να ανέβει τουλάχιστον κατά 20-25%, καθώς κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Ο κ. Θωμόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η πελατεία των ξενοδοχείων της πόλης δυστυχώς είναι για ξενοδοχεία ενός ή δύο αστεριών, με αποτέλεσμα τα τετράστερα και τα πεντάστερα να φτάνουν να δουλεύουν με εξευτελιστικά χαμηλές τιμές για να μπορούν να εμφανίζουν μία ικανοποιητική πληρότητα.
«Στη Θεσσαλονίκη δύσκολα βλέπεις τριψήφιο νούμερο στις τιμές των ξενοδοχείων» τόνισε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόβλημα με την εικόνα της πόλης και με θέματα όπως το κυκλοφοριακό, οι υποδομές της και ο μικρός αριθμός Κυριακών που είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα.
Αιχμές άφησε για μία ακόμη φορά για την λειτουργία του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι πρέπει σε αυτόν να είναι επικεφαλής ένας τεχνοκράτης και όχι ένας πολιτικός (τώρα είναι πρόεδρος η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου), ενώ δήλωσε ότι γενικότερα χρειάζεται να απεμπλακούν οι πολιτικοί από την λειτουργία του συγκεκριμένου Οργανισμού και μόνο να εποπτεύουν.

Copyright © 2018 RThess All rights reserved