ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Τσίπρας-Γιλντιρίμ: Με χαμόγελα και έμφαση στην γειτονία οι πρώτες δηλώσεις

19/6/2017 11:16:00 πμ

Τσίπρας-Γιλντιρίμ: Με χαμόγελα και έμφαση στην γειτονία οι πρώτες δηλώσεις

Και οι δύο χώρες βίωσαν δύσκολες στιγμές, όμως καμία δεν επιχείρησε να επωφεληθεί σε βάρος της άλλης, τόνισε ο πρωθυπουργός καλωσορίζοντας στο Μέγαρο Μαξίμου τον Τούρκο ομόλογό του.

Προσβλέπω, πρόσθεσε, να αντιμετωπίσουμε με εποικοδομητικό τρόπο τις σημαντικές προκλήσεις και να προσεγγίσουμε με γενναιότητα ζητήματα ανοιχτά για δεκαετίες για να δώσουμε λύση, αναφέροντας ότι «προσβλέπω ακόμα στη δυνατότητα προσέγγισης των προβλημάτων με θετικό τρόπο καθώς και εας οι σπουδές σας είναι θετικές είστε μηχανικός όπως εγώ».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, τόνισε ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με αλληλεγγύη και καλή θέληση.
«Να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με λογική και ψυχραιμία», υποστήριξε προσθέτοντας ότι «γνωρίζουμε τα προβλήματα της Ελλάδας, αλλά έχουμε και εμείς προβλήματα».

Απαντώντας στην επισήμανση του Αλέξη Τσίπρα νωρίτερα ότι «είμαστε και οι δυο μηχανικοί και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με πολύ θετικό και πολύ πραγματιστικό τρόπο καθώς οι σπουδές μας είναι θετικές» ο κ. Γιλντιριμ συμφώνησε, προσθέτοντας ότι «οι ευκαιρίες που έχουν οι δύο χώρες είναι περισσότερες από τα υπάρχοντα προβλήματα»
Copyright © 2018 RThess All rights reserved