ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Εκστρατεία κατά των κατασχέσεων

19/6/2017 9:34:20 μμ

Εκστρατεία κατά των κατασχέσεων

Με κεντρικό σύνθημα «ενώνουμε τις φωνές μας, ζητάμε πίσω τις ζωές μας» ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ξεκινά εκστρατεία συλλογής υπογραφών προκειμένου να διατρανώσει την αντίθεση του σε μια σειρά μέτρων που ως στόχο έχουν να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους όπως οι κατασχέσεις και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Ζητούν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει με ευνοϊκότερες προϋποθέσεις τον ακατάσχετο λογαριασμό και να υπάρξει πλαφόν στο κέρδος της μεταπώλησης των κόκκινων δανείων από τα funds.

Ενώ εκφράζουν την αντίθετη τους στη λειτουργία των καταστημάτων για τις 32 Κυριακές.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παντελής Φιλλιπίδης ανέφερε ότι άλλοι αποφασίζουν για ένας χωρίς εμάς και ότι αν αρχίσουν οι κατασχέσεις λογαριασμών η επιχείρηση κλείνει την ίδια ώρα. Για τα κόκκινα δάνεια είπε ότι αφορούν 400.000 επιτηρήσεις σε όλη την Ελλάδα και ότι πρέπει να μπει πλαφόν στο κέρδος της μεταπώλησης από τα ξένα funds.

Χαρακτήρισε ακόμη ταφόπλακα για τις επιχειρήσεις τη λειτουργία των καταστημάτων 32 Κυριακές.

Η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα ανάφερε ότι τα κόκκινα δάνεια φτάνουν τα 110 δις όμως η λύση δεν μπορεί να δοθεί με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς γιατί με αυτόν τον τρόπο θα εκποιηθεί με τη βία η περιουσία των δανειοληπτών.

Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό δήλωσε ότι με τις προϋποθέσεις που θέτει το νομικό πλαίσιο αφήνει εκτός 8 στις 10 επιχειρήσεις.Φωτογραφικό Υλικό


Copyright © 2018 RThess All rights reserved