ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


WRC Rally Poland

3/7/2017 8:51:48 πμ

WRC Rally Poland

Καθάρισε την μπουγάδα.. ο Νεβίλ
Κάλιο αργά παρά ποτέ , για τον Βέλγο Τιερί Νεβίλ, που κατάφερε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου στον 9ο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ που έλαβε χώρα στην Πολωνία! Αν και δεν ήτανε λίγοι αυτοί που διεκδίκησαν την πρωτιά στον αγώνα, εν τούτοις ο Νεβίλ ¨καθάρισε¨ την παρτίδα οδηγώντας στο όριο το Hyundai i20 στους λασπωμένους χωματόδρομους των ειδικών διαδρομών. Η βροχή έκανε το θαύμα της την ημέρα του Σαββάτου, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των οδηγών και ανατρέποντας την γενική κατάταξη του αγώνα ούτε μία ούτε δύο , αλλά 11 φορές!
Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής Οζιέ ήταν το πρώτο θύμα του αγώνα καθώς έπεσε πάνω σε ένα φράκτη, αποτέλεσμα ενός κλαταρισμένου ελαστικού.Το ίδιο γεγονός συνέβη και στο Νεβίλ που έχασε την πρωτιά από τον Τάνακ ο οποίος πίεζε αρκετά καταφέρνοντας έτσι να τερματίσει στην πρώτη θέση του αγώνα με το Ford Fiesta.
Τα πάντα κρίθηκαν την Κυριακή καθώς ο ενθουσιώδης Εσθονός Τάνακ δεν στάθηκε τυχερός να κερδίσει την δεύτερη νίκη του καθώς καταστράφηκε το αυτοκίνητό του και αυτομάτως τέθηκε εκτός αγώνα. Ο Τιερί Νεβίλ που ακολουθούσε, οδήγησε πολύ προσεκτικά για το «άγριο» ταμπεραμέντο του, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απουσία του Τανάκ, και κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα, αφήνοντας για τον ομόσταυλό του Πάντον στην δεύτερη θέση ο οποίος έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, καθώς ακολούθησε πιστά την στρατηγική της ομάδας του Hyundai η οποία είχε κάθε λόγο να πανηγυρίζει καθώς είδε αυτοκίνητά της να κάνουν το 1-2 στο τέλος του αγώνα! Ο Σεμπαστιάν Οζιέ τερμάτισε στην Τρίτη θέση του αγώνα δηλώνοντας πως δεν περίμενε να εξελιχτεί έτσι ο αγώνας , καθώς οι συνεχείς εναλλαγές που έλαβαν χώρα έκαναν τον αγώνα να μοιάζει με ρώσικη ρουλέτα!

Μετά από την νίκη του αυτή ο Νεβίλ κατάφερε να βρεθεί στην 2η θέση γενικής βαθμολογίας του παγκοσμίου πρωταθλήματος περνώντας τον Λάτβαλα που έχει 112 βαθμούς. Προς το παρών βρίσκεται μόλις 11βαθμούς πίσω από τον Οζιε, που ίσως αν δεν είχε τις ατυχέστατες στιγμές στην εκκίνηση του πρωταθλήματος , ίσως… είχε καθαρίσει την βαθμολογική «μπουγάδα» κερδίζοντας πολύτιμους βαθμούς για αυτόν και την ομάδα του!

Παντελής Τζερτζεβέλης
Photo: Reporter Images


Copyright © 2018 RThess All rights reserved