ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Κόντρα στην Βουλή

17/7/2017 5:48:19 μμ

Κόντρα στην Βουλή

Για τον ΟΑΣΘ- Πυρά σε βάρος του Χρ. Σπίρτζη.
Αφορμή η κατάθεση με την διαδικασία του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου που κρατικοποιεί τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.
Να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία ζήτησε ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.
Παρωδία η διαδικασία. Δεν προκύπτει από πουθενά καμία ανάγκη να ολοκληρωθεί τόσο γρήγορα, σημείωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χ. Θεοχάρης.
60 χρόνια διαλόγου για τον ΟΑΣΘ φτάνουν. Κάνοντας την αυτοκριτική μας, λέω ότι αργήσαμε απάντησε ο ΥΠΟΜΙΔΑ Χρ. Σπίρτζης.

Αναλυτικότερα, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ζήτησε από την πλευρά της ΝΔ να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία. "Εμείς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί το φέρνει η κυβέρνηση ως επείγον, αναφορικά με τις πληρωμές των εργαζομένων, δεν είναι τωρινό το πρόβλημα" τόνισε.

"Νομοθετείτε για τα πάντα με το επείγον ενώ εγκαλούσατε την προηγούμενη κυβέρνηση πως έφερνε συχνά νομοσχέδια ως επείγοντα. Στις 6 Ιουλίου μας είχατε ανακοινώσει ότι θα το φέρετε, γιατί δεν το κάνατε νωρίτερα; Άλλωστε ξέρετε και θα σας εξηγήσουμε γιατί, πως οποιαδήποτε αλλαγή καθεστώτος του ΟΑΣΘ δεν μπορεί να γίνει πριν τις 3 Δεκεμβρίου 2019".

Για διαδικασία-παρωδία έκανε λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης υποστηρίζοντας ότι δεν προκύπτει από πουθενά καμία ανάγκη να ολοκληρωθεί τόσο γρήγορα η διαδικασία.

Ο Χρήστος Σπίρτζης αφού υπογράμμισε ότι "60 χρόνια διαλόγου για τον ΟΑΣΘ φτάνουν" είπε ότι τυπικά δεν υπάρχει αυτή την στιγμή σύμβαση μεταξύ ΟΑΣΘ και ελληνικού δημοσίου. Και σημείωσε ότι αυτό "μπορεί να μας οδηγήσει στο να μην έχουμε αστικές συγκοινωνίες στην Θεσσαλονίκη. Εάν θέλετε να κάνουμε τη αυτοκριτική μας είναι που δεν το κάναμε νωρίτερα, κι όχι μόνο αυτό".
Copyright © 2018 RThess All rights reserved