ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Σύγκρουση Τσίπρα- Μητσοτάκη για την Παιδεία

1/8/2017 1:39:59 μμ

Σύγκρουση Τσίπρα- Μητσοτάκη για την Παιδεία

Υψηλοί τόνοι σήμερα στη βουλή στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την Παιδεία και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των αλλαγών που προωθούνται. Επιτέθηκε στη ΝΔ για την αξιολόγηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Την κατηγόρησε ότι οραματίζεται συνθήκες ακαδημαΐκού survivor. «Πρόκειται για συνθήκες ακαδημαϊκού Survivor, όλοι εναντίον όλων. Ναι στην αξιολόγηση, όχι στην ακαδημαϊκή ζούγκλα» είπε.

Υπεραμύνθηκε την επαναφορά του ασύλου, σημειώνοντας πως η κατάργησή του δεν έλυσε αλλά ενέτεινε το πρόβλημα. Για τα πρυτανικά συμβούλια είπε ότι είχε διαμορφωθεί πλαίσιο διαπλοκής που είχαν στήσει οι φοιτητικές παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι φοιτητές, διευκρίνισε θα έχουν λόγο για τις σπουδές τους, αλλά δεν θα ψηφίζουν απευθείας γιατί έτσι είχε διαμορφωθεί πλαίσιο διαπλοκής και διαφθοράς που είχαν στήσει και τροφοδοτήσει οι φοιτητικές παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πρυτανικά σχήματα που στήριζαν οι κυβερνήσεις σας.

Για τις μεταπτυχιακές σπουδές ο κ.Τσίπρας δήλωσε πως κανείς φοιτητής δεν θα αποκλείεται αν δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει δίδακτρα.

Η ΝΔ θα καταργήσει το νομοσχέδιο, είπε ανεβαίνοντας στο βήμα το Κ.Μητσοτάκης. Για το ζήτημα του ασύλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προστατεύει εγκληματικά στοιχεία δημιουργώντας άβατο ανομίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι καταργεί το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων, ενώ το ν/σ επιχειρεί να γυρίσει δεκαετίες πίσω την ανώτατη εκπαίδευση. «Πείτε μου ένα σοβαρό πανεπιστήμιο στο οποίο να ψηφίζουν οι φοιτητές για την απονομή τίτλων, τη μετακίνηση καθηγητή, ή την αλλαγή γνωστικού αντικειμένου. Εσείς δεν ζητάτε γνώμη των φοιτητών, επιβάλλετε ουσιαστική συνδιοίκηση» δήλωσε.

Copyright © 2018 RThess All rights reserved