ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Θεοδωράκης από ΔΕΘ

13/9/2017 4:38:14 μμ

Θεοδωράκης από ΔΕΘ

Η υποψηφιότητα του για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς μονοπώλησε το ενδιαφέρον της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Στ. Θεοδωράκης στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως το νέο κίνημα δεν θα είναι τσόντα ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στη ΝΔ. " Με το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν είναι στον ορίζοντα μας για να συνεργαστούμε. Είναι ένα εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα και δεν υπάρχουν περιθώρια για κοινή οδό. Δεξιά υπάρχουν συντηρητικοί που δεν έχουν συνειδητοποιήσει τα λάθη τους. Αλλά κενό δεν μπορεί να υπάρξει. Η μεγάλη προοδευτική παράταξη πρέπει να δώσει κυβερνητική λύση" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ξεκαθάρισε πως δεν είναι το δεκανίκι κανενός, δεν έχει προστάτες και πως ο μοναδικός παράγοντας για τις αποφάσεις του νέου φορέα θα είναι το συμφέρον των πολιτών.

Ζήτησε από τους συνυποψηφίους του να πουν ξεκάθαρα τι κόμμα θέλουν και τι χώρα θέλουν, να γίνει ένα πραγματικό ντιμπέιτ απόψεων βάζοντας τον πήχη πιο ψηλά από τους 200.000 ψηφοφόρους.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορούν να συνυπάρξουν όλες οι τάσεις που συμμετέχουν στις εκλογές για τον ηγέτη προσθέτοντας πως μέχρι τις εκλογές Ποτάμι και ΔΗΣΥ θα υπάρχουν, θα συνεργάζονται οι ΚΟ και στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρχει υποψήφιος από το Ποτάμι ή από τη ΔΗΣΥ. Θα υπάρχει ο αρχηγός κάτω από έναν καινούριο τίτλο. "Όποιος κερδίσει θα το ονομάσει όπως θέλει. Ένα εντελώς νέο κόμμα. Τα κόμματα ως οργανισμοί παραμένουν. Έχουν υποχρεώσεις προς την κοινωνία" συμπλήρωσε.

Ερωτώμενος από το Ράδιο Θεσσαλονίκη για το τι κόμμα έχει στο μυαλό του ο κ. Θεοδωράκης απάντησε για ένα κόμμα ανοιχτό με απόλυτη διαφάνεια, που κανένα στέλεχος δεν θα είναι αιώνιο ενώ θα εισαγάγει τα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα.

"Ο νέος φορέας δεν θα δημιουργεί χρέη στα χέρια μας . Δεν μπορούμε να έχουμε χρεοκοπημένα κόμματα και πλούσιους αρχηγούς. Οι αρχηγοί να εγγυώνται με την προσωπική τους περιουσία τα χρέη των κομμάτων" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με το θέμα των ημερών και την απειλή της Ελντοράντο να φύγει από τη χώρα ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν θέλει τη μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική. "Αν τη θέλει πρέπει να αποσύρει τους γραφειοκράτες και τους κομματάρχες" σημείωσε. "Με εκπλήσσει ότι μένει στη θέση του ο κ. Καρανικας. Είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού και λέει στα τσακίδια. Είναι άποψή του Πρωθυπουργού;" αναρωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης. "Οι επιστήμονες ας αποφασίσουν και η κυβέρνηση να μην κρύβεται πίσω από το κομματικό της δυναμικό" συμπλήρωσε
Copyright © 2018 RThess All rights reserved