ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


«Καταιγίδα» λουκέτων στην Βορειοελλαδική βιομηχανία

5/10/2017 11:26:48 πμ

«Καταιγίδα» λουκέτων στην Βορειοελλαδική βιομηχανία

Καθεστώς βαθιάς αποβιομηχάνισης και πολλών χιλιάδων «λουκέτων» στην μεταποίηση στην Βόρεια Ελλάδα περιέγραψε στην αρχική τοποθέτηση του από το βήμα του 2ου Thessaloniki Forum ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) κ. Αθανάσιος Σαββάκης.
Ο κ. Σαββάκης αναφέροντας προσωρινά στοιχεία από εν εξελίξει έρευνα του ΣΒΒΕ (σε συνεργασία με την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ) επισήμανε ότι με καταγραφή για τις ΑΕ και τις ΕΠΕ και για το χρονικό διάστημα από το έτος 2000 και έπειτα προκύπτουν τα εξής:
- Στον Έβρο το 63% των μεταποιητικών επιχειρήσεων έχει κλείσει.

- Στο Κιλκίς έμεινε να λειτουργεί λιγότερο από το 50%.

- Στην ΒΙ.ΠΕ Σίνδου εξακολουθεί να λειτουργεί το 70% των επιχειρήσεων

- Στα Ιωάννινα έκλεισε το 22%.

- Στην Ροδόπη έβαλε λουκέτο το 34% και

- Στην Καστοριά το 21% χωρίς να υπολογίζονται τα λουκέτα σε εργαστήρια γουνοποιίας.

Ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ σημείωσε πως η Ελλάδα δεν είναι μόνο οι τουριστικές περιοχές, αλλά και οι παραμεθόριες, ενώ τόνισε πως η δήθεν βιομηχανική πολιτική δεν μπορεί να αρχίζει και να τελειώνει με την προκήρυξη των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
Ακόμη, επισήμανε ότι στην επιχειρηματική κοινότητα δεν είναι κατανοητή η δήθεν διαφορά στην οπτική της ανάπτυξης από τα δύο μεγάλα κόμματα.
Τέλος, υπογράμμισε ότι ο στόχος είναι ένας, δηλαδή η παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών από την ελληνική βιομηχανία, ενώ η μεταποίηση μπορεί να εισφέρει το 12% στο ΑΕΠ της χώρας μέχρι το 2020.
Copyright © 2018 RThess All rights reserved