ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


«Εάν ήξερε η Eldorado ότι θα αντιμετωπίσει αυτά, ποτέ δεν θα ερχόταν να επενδύσει στην Ελλάδα»

5/10/2017 7:44:19 μμ

«Εάν ήξερε η Eldorado ότι θα αντιμετωπίσει αυτά, ποτέ δεν θα ερχόταν να επενδύσει στην Ελλάδα»

«Εάν ήξερε η Eldorado ότι θα αντιμετωπίσει αυτά, ποτέ δεν θα ερχόταν να επενδύσει στην Ελλάδα» είπε από το βήμα του 2ου Thessaloniki Summit ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. κ. Δημήτρης Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι στην περίπτωση της Ελληνικός Χρυσός αμφισβητούνται αποφάσεις του ΣτΕ και χτίστηκαν πολιτικές υποστάσεις γύρω από το θέμα της.

Ο ίδιος τόνισε ότι η επιχείρηση συμμετέχει υπεύθυνα στο διάλογο με το υπουργείο με σκοπό την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου, δηλώνοντας ότι « οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου προκάλεσαν υπέρμετρη βλάβη όχι μόνο στην εταιρεία, αλλά και στην εικόνα της χώρας. Όσο η μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα δεν προχωράει, η Ελλάδα θα παραμένει μία χώρα μη φιλική προς τις επενδύσεις».

Όπως ανέφερε τα μεταλλευτικά αποθέματα της Ελλάδας εκτιμώνται σε αξία σε 79 δις. ευρώ και το μεγαλύτερο ποσοστό τους βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίας του Summit, ο εκτελεστικός εταίρος της εταιρείας EY Greece, κ. Πάνος Παπάζογλου, παρουσιάζοντας τα στοιχεία έρευνας της Ipsos Opinion υπογράμμισε ότι οι βορειολλαδικές επιχειρήσεις βρίσκονται ένα βήμα μπροστά σε ότι αφορά τις εξαγωγές, από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις της χώρας.

Στη Βόρεια Ελλάδα πάνω από το 59% εξάγει σε πάνω από 20 χώρες, έναντι 47% στο σύνολο του δείγματος. Το 25% διαθέτει παραγωγικές μονάδες στο εξωτερικό, έναντι του 20% της επικράτειας, ενώ το 91% εξάγει στα Βαλκάνια, έναντι 89% του συνολικού δείγματος.

Ωστόσο, η ενίσχυση των εξαγωγικών επιδόσεων των ελληνικών επιχειρήσεων απαιτείται να περάσει από τα προϊόντα χαμηλότερης αξίας σε υψηλότερης, καθώς και από τα commodities στα ανταγωνιστικά διεθνώς τελικά προϊόντα.
Copyright © 2018 RThess All rights reserved