ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Παρουσία Σαββίδη η έναρξη του τμήματος λειτουργίας της έδρας Ρωσικής γλώσσας στο ΑΠΘ

5/10/2017 8:31:45 μμ

Παρουσία Σαββίδη η έναρξη του τμήματος λειτουργίας της έδρας Ρωσικής γλώσσας στο ΑΠΘ

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έδρας Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού που απέκτησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με παρουσία του ιδρυτή του «Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη», ο οποίος εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την επίσημη λειτουργία της Έδρας.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δήλωσε ότι «είναι μια ιδιαίτερη μέρα, μια μέρα που μπορώ να μιλήσω με τιμή για τη ρωσική γλώσσα και αυτό επειδή σήμερα ανοίγουμε την Έδρα της Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού και είμαι πολύ ευτυχής που έχω σχέση με αυτό το γεγονός, γιατί θα εμπλουτίσει το Πανεπιστήμιο από τη ρωσική γλώσσα και τον πολιτισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιβάν Σαββίδης, τονίζοντας ότι ο ρωσικός πλούτος θα κάνει καλό σε όσους δραστηριοποιηθούν σε αυτό το πεδίο.
Σε ερώτηση για τους στόχους του ιδρύματος, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είπε χαρακτηριστικά πως «αν ξεκινήσω να σας λέω τους στόχους του ιδρύματος, φοβάμαι ότι δεν θα μείνει χρόνος για τα εγκαίνια».

Τα δώρα του Σαββίδη

Ο Σαββίδης είπε ότι όποιος είναι απόφοιτος από την Έδρα Ποντικών Σπουδών και την Έδρα Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού θα έχει απόλυτο δικαίωμα θέσης εργασίας στις επιχειρήσεις του.

Ανακοίνωσε επίσης υποτροφίες για τους καλύτερους φοιτητές.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας δήλωσε στον χαιρετισμό του ότι «η σχέση του Πανεπιστημίου με τον ρωσικό λαό είναι βαθιά και ισχυρή και στόχος είναι να γίνει στο ΑΠΘ η διεξαγωγή εξετάσεων πιστοποίησης της ρωσικής γλώσσας στην Ελλάδα».
Copyright © 2018 RThess All rights reserved