ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Συνάντηση Τσίπρα-Μπουτάρη

6/10/2017 3:56:35 μμ

Συνάντηση Τσίπρα-Μπουτάρη

Ανατροπή σε όσα είχαν προαποφασιστεί για το μέλλον του πρώην ορφανοτροφείου Μέγας Αλέξανδρος στην περιοχή της Τούμπας.

Οι συνεχείς οχλήσεις του γραφείου Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη προς την αρμόδια υπουργό Θεανώ Φωτίου αλλά και η παρέμβαση Μπουτάρη έδωσαν οριστική λύση όπως διαφάνηκε κατά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Αντί να κατασκευαστεί ένα κτήριο – μαμούθ στην καρδιά της Τούμπας από την Εκκλησία που θα φιλοξενούσε χρόνια πάσχοντες, θα γίνει ένα πάρκο ευρωπαϊκών προδιαγραφών για όλα τα παιδιά και για παιδιά ΑΜΕΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης έχει προχωρήσει σε μελέτη για την διαμόρφωση του χώρου ενώ και τα χρήματα θα διατεθούν από το υπουργείο.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης μέσω του Γιάννη Μπουτάρη αναλαμβάνει να παραχωρήσει στην Εκκλησία ένα δημοτικό οικόπεδο στην περιοχή της Θέρμης ώστε να χτιστεί εκεί το ίδρυμα καθώς σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ο δήμος με τις τεχνικές του υπηρεσίες θα έχει την ευθύνη για τη συντήρηση και διαχείριση του χώρου.

Οι δηλώσεις του Γ. Μπουτάρη

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπουτάρης αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης χαρακτήρισε «προβληματάκι» το ζήτημα που έχει προκύψει με τον χώρο του πρώην οικοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην Τούμπα, το οποίο θα γινόταν Κέντρο διαχείρισης και υποδοχής ανιάτων από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Όπως είπε αυτή η προοπτική δημιουργεί πρόβλημα καθώς υπάρχει μεγάλη αντίδραση από όλο τον κόσμο.

«Τελικά βρέθηκε η λύση, πρότεινα στον πρωθυπουργό να δώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης να δώσει ένα χώρο 10 στρεμμάτων στα λουτρά της Θερμής για να γίνει εκεί η κλινική και αντίστοιχα να κάνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών ένα πάρκο και παιδική χαρά για ΑμεΑ και γενικότερα για παιδιά, θα είναι ανάμεικτο δηλαδή. Ενημέρωσα τον δεσπότη κι δεν έχει βασική αντίρρηση», είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Γιάννης Μπουτάρης.


Copyright © 2018 RThess All rights reserved