ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Κίνδυνος παράκαμψης της Ελλάδας από τα νέα μεγάλα δίκτυα

6/10/2017 4:34:14 μμ

Κίνδυνος παράκαμψης της Ελλάδας από τα νέα μεγάλα δίκτυα

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για τον ρόλο της Ελλάδας στις υπό διαμόρφωση νέες μεγάλες γεωστρατηγικές και οικονομικές συμμαχίες στην ευρύτερη περιοχή, έκρουσε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας από το βήμα του Thessaloniki Summit.

«Κινδυνεύουμε να παρακαμφθούμε σε όλα τα δίκτυα, ενεργειακά, οδικά κα και να μείνουμε με τα μεγάλα λόγια, εάν δεν καταλάβουμε τι δυνάμεις συγκρούονται στην περιοχή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «απαιτείται συστηματική και προσεκτική επιλογή συμμαχιών για την Ελλάδα, να διαπραγματευτούμε και να επηρεάσουμε ώστε οι επιλογές αυτών των δυνάμεων να έχουν μέσα τους και την ικανοποίηση έστω μέρους των ελληνικών επιδιώξεων».

Στο πλαίσιο αυτό, είπε ότι στην υπό διαμόρφωση στρατηγική για τα δυτικά Βαλκάνια με ηγέτιδα την Γερμανία, η συμμετοχή της Ελλάδας είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Για την Θεσσαλονίκη τόνισε πως θα δημιουργηθεί Agrologistics Center στην Λαχαναγορά.

Με μεγάλα προβλήματα τα δίκτυα logistics και οι μεταφορές

Στο ίδιο πάνελ συμμετείχε και ο πρόεδρος του ομίλου της Αλουμύλ κ. Γιώργος Μυλωνάς, σημειώνοντας ότι στα Βαλκάνια, που έχουν έκταση όση και η Γαλλία, απαιτούνται 4 ημέρες για να διακινηθούν προϊόντα.

Ο κ. Μυλωνάς στάθηκε και στο ότι δεν αναπτύχθηκαν επί δεκαετίες ελεύθερες ζώνες, σε συνδυασμό με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως δεν προσφέραμε σε επενδυτές ευκολίες στα λιμάνια μας ή στην παραμεθόριο περιοχή μας, για την οποία σήμερα όλοι κλαίμε.

Μάλιστα, ο ίδιος διατύπωσε την υποψία πως όλα αυτά δεν έγιναν γιατί είτε η πολιτική ηγεσία δεν τα προωθούσε ή γιατί βόλευε τους Δυτικοευρωπαίους φίλους μας να μας έχουν καρφωμένους στην αδράνεια.Copyright © 2018 RThess All rights reserved