ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Τσίπρας: "Δεν εμπνέουν καμία ανησυχία τα stress test των τραπεζών"

6/10/2017 10:36:12 μμ

Τσίπρας:

Τα προγραμματισμένα stress test των ελληνικών τραπεζών δεν εμπνέουν καμία ανησυχία, καθώς οι τράπεζες είναι από τις καλύτερα ανακεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη επισήμανε από το βήμα του 2ου Thessaloniki Summit ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.

Αναλύοντας την πολιτική της δίκαιης ανάπτυξης της επόμενης ημέρας ο κ. Τσίπρας κάλεσε την επιχειρηματική κοινότητα της Βόρειας Ελλάδας να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, η οποία δεν αφορά μόνο την παρούσα κυβέρνηση, αλλά τον καθένα ξεχωριστά.

Μάλιστα, επισήμανε ότι πρέπει να αποσταλεί σήμα στην διεθνή επενδυτική κοινότητα ότι δεν υπάρχει γυρισμός στο παρελθόν που μας οδήγησε στην κρίση.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «θέλουμε να δώσουμε χώρο στις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου να αναπτυχθούν», ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η χώρα μπορεί να πετύχει τους στόχους της.

Παράλληλα τόνισε ότι η τελευταία χρονιά του 3ου μνημονίου είναι και η πιο κρίσιμη, ενώ «επιτέθηκε» στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα του χθες, της μίζας, της διαπλοκής και των θαλασσοδανείων, σημειώνοντας αντίθετα πως η υγιής επιχειρηματικότητα μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση.

Μάλιστα, καυτηρίασε τους δήθεν οπαδούς της ελεύθερης οικονομίας, οι οποίοι εφάρμοσαν μία εξαιρετικά προνομιακή πρόσδεση των κολλητών, των φίλων και των κουμπάρων τους στις κρατικές προμήθειες.

Στο πλαίσιο αυτό έκανε λόγο για πάμπλουτους ιδιοκτήτες με πτωχευμένες επιχειρήσεις, ενώ ως αρνητικό παράδειγμα ανέφερε τον ΟΑΣΘ.

«Δεν είμαστε μάγοι, ούτε μαθητευόμενοι μάγοι» είπε αναφερόμενος στην εμπειρία των τελευταίων 2,5 ετών.

Την ίδια στιγμή τόνισε πως η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα ανορθωτικό εθνικό σχέδιο με δίκαιη κατανομή της ανάπτυξης στο σύνολο της χώρας.

Χαρακτήρισε ρεαλιστικό τον φετινό στόχο του 2% για την ανάπτυξη, μέσα από την οποία σταδιακά θα μειωθεί και το υπέρμετρο βάρος της φορολογίας, ενώ είπε ότι «θέλουμε να πιάνει τόπο και το τελευταίο Ευρώ των φορολογούμενων».

Στην αρχή της ομιλίας του, χαρακτήρισε τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος ως de facto θεσμικό συνομιλητή και εταίρο της κυβέρνησης, ενώ δήλωσε απευθυνόμενος στο επιχειρηματικό ακροατήριο ότι «θα στηριχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια αναβάθμισης του ρόλου σας».

Να σημειωθεί ότι στο ακροατήριο παρευρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της Β. Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο Ιβάν Σαββίδης.
Copyright © 2018 RThess All rights reserved