ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Τσίπρας: 'Έκρηξη' ανάπτυξης. ΔΝΤ: Νέα μέτρα

12/10/2017 8:40:47 πμ

Τσίπρας: 'Έκρηξη' ανάπτυξης.       ΔΝΤ: Νέα μέτρα

Φωτιές ανάβει και πάλι το ΔΝΤ με τις προβλέψεις του για την ελληνική οικονομία, ανοίγοντας παράθυρο για τη λήψη νέων μέτρων. Για το 2018 βλέπει ?τρύπα? 2,4 δις. ευρώ καθώς τοποθετεί το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2,2% έναντι 3,5% του στόχου. Για φέτος προβλέπει ότι θα διαμορφωθεί στο 1,7% οριακά χαμηλότερα από το 1,75% του στόχου.

Αμφισβητεί τα στοιχεία η Αθήνα. Η κυβέρνηση «δεν προτίθεται να σχολιάσει τις συνήθως λανθασμένες προβλέψεις του Ταμείου» έλεγε κυβερνητικός παράγοντας.

"Η οικονομία μπήκε σε τροχιά ανάπτυξης, έχουμε έκρηξη επενδύσεων, το 2017 θα κλείσει με μπροστά τον αριθμό 2 σε ρυθμούς ανάπτυξης", τόνισε ο πρωθυπουργός από τη Λάρισα στο 4ο Περιφερειακό Συνέδιο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Είπε μάλιστα πως η ανάπτυξη το 2018 θα είναι και πάνω από το 2,65% που προβλέπει το ΔΝΤ. «Ακόμα και το ΔΝΤ» πρόσθεσε, που συστηματικά υποτιμούσε τις προβλέψεις του για την Ελλάδα από το 2015 και μετά, προβλέπει ότι η ανάπτυξη για το 2018 θα φτάσει το 2.65%, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η επιτροπεία της χώρας τελειώνει. Η οικονομία έχει ήδη μπει σε φάση ανάκαμψης, και οι προβλέψεις είναι, μετά από πολλά χρόνια, αισιόδοξες, τόνισε.

Η ανάπτυξη να μην είναι μόνο αριθμοί και στατιστικές αλλά να αφορά το σύνολο των πολιτών. Για μας αναπτυξιακή επιλογή δεν είναι, ούτε η ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, ούτε η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ούτε η διάλυση του κοινωνικού κράτους. Αυτή θα είναι μια ανάπτυξη άνεργη και άδικη.

Για μας η ανάπτυξη, ή θα είναι δίκαιη, ή δεν θα υπάρξει.

Θέλουμε η ανάπτυξη να δημιουργεί αξιοπρεπείς και σταθερές θέσεις εργασίας, και όχι μόνο κέρδη για λίγους, να διαχέεται στην κοινωνία, και όχι να καταλήγει σε λίγες τσέπες.

Θέλουμε η ανάπτυξη να συμβαδίζει με το περιβάλλον και να σέβεται τους φυσικούς πόρους και να βασίζεται στην διασύνδεση των παραγωγικών κλάδων, στην εξωστρέφεια και την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις θα είμαστε μία από τις χώρες της Ευρωζώνης με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης πρέπει να συνενοηθούμε για ένα πράγμα ποια ανάπτυξη θέλουμε

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να σχεδιάσουμε, το παραγωγικό μοντέλο της επόμενης ημέρας. Είναι εθνική προσπάθεια, που πρέπει να αγκαλιάζει όλες τις παραγωγικές, ζωντανές, καινοτόμες δυνάμεις της χώρας» τόνισε ο πρωθυπουργός.


Copyright © 2018 RThess All rights reserved