ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Εκεί στον Νότο..... με το Nissan Juke 1.2 acenta

12/10/2017 11:37:43 πμ

Εκεί στον Νότο..... με το Nissan Juke 1.2 acenta

Είναι κάτι στιγμές που ονειρεύτηκα να κάνω μια ξεχωριστή απόδραση σε ένα μέρος που, όταν φεύγει το καλοκαίρι ησυχάζει και ανταμείβει όσους το επισκέπτονται!
Εκεί στον Νότο, στην γή της Λακωνίας, η οποία εξακολουθεί κάθε χρόνο στα τέλη του Σεπτέμβρη, όταν ολοκληρώνεται το Σπάρταθλο, να πηγαίνω και να απολαμβάνω έναν κυριακάτικο πρωινό καφέ.
Σύντροφος στην βόλτα μου αυτή ήταν το Nissan Juke 1.2 με το ξεχωριστό του εκκεντρικό πρόσωπο, το οποίο να αναστάτωσε ευχάριστα τις κυρίες που αμέριμνες απολάμβαναν το καφεδάκι τους στο λιμάνι. Οι εξωτερικές χρωματικές του προσθήκες τόνιζαν το πέρασμα του juke 1.2 καθώς έβαζαν περισσότερο χρώμα στην εμφάνισή του. Το Γύθειο απέχει ένα τριωράκι από την Αθήνα, και φτάνει εύκολα κανείς, μέσω του νέου αυτοκινητόδρομου, Αθήνας -Σπάρτης. Ταξίδεψα στο Γύθειο οδηγώντας το Juke 1.2, κινήθηκα αξιοπρεπέστατα, καθώς τα 115 άλογα που διαθέτει ο κινητήρας με τα 190nm ροπής χαρίζουν σεβαστές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, σε ένα όχημα το οποίο σχεδιάστηκε για να προσθέτει στους χρήστες του ξεχωριστή ελευθερία κινήσεων, τόσο εντός, όσο και εκτός πόλεων.
Το Γύθειο βρίσκεται στον Νότο, στην Πελοπόννησο,κοντά στις εκβολές του Ευρώτα ποταμού, όπου οι Σπαρτιάτες δροσίζονταν στα καθαρά νερά του. Είναι αμφιθεατρικά χτισμένο και μπορεί κάποιος που απολαμβάνει το καφεδάκι του στα μικρά καφέ του Λιμανιού, να θαυμάζει την αρχιτεκτονική δομή των κτηρίων που επιβλητικά ανυψώνονται στην πλαγιά που είναι χτισμένα. Η νότια άκρη της πόλης του Γυθείου ενώνεται μέσω μικρού προβλήτα με ένα μικρό νησί την αρχαία Κρανάη, ή Μαραθονήσι όπου προσέγγισα με το nissan Juke για να το αποθανατίσω με φόντο, το λιμάνι. Η ψηλή θέση οδήγησης που έχει το αυτοκίνητο, το βοηθά αρκετά κατά την κίνηση του, κοντά σε σημεία δύσκολα όπως η μικρή προβλήτα που ενώνει το νησάκι. Μαλακή είναι η ανάρτησή του η οποία το βοηθά να περνά κανείς τις λακκούβες που παρεμβάλλονται στην πορεία του για τον Πύργο Τζανετάκη, χωρίς να δημιουργεί αναταραχές στο εσωτερικό του. Χάρις την μεγάλη ευρυχωρία του, κατάφερα να κουβαλήσω ένα μεγάλο μέρος του φωτογραφικού εξοπλισμού μου, που χρειάζεται να έχω στα πολυήμερα ταξίδια μου. Από το Πύργο και μετά ένα μικρό μονοπάτι οδηγεί στον ομώνυμο οκτάγωνο Φάρο της Κρανάης ,που υψώνεται πλάι στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου. Αν καθίσει κανείς στα βράχια του, τα οποία αποτελούν την νοτιότερη απόληξη της οροσειράς της Πίνδου,η οποία κάποτε έφτανε μέχρι την Κρήτη.

To juke από την μέρα που έκανε την εμφάνισή του, πρώτα σαν ηλεκτρικό και αργότερα ως αυτοκίνητο παραγωγής, ακολούθησε ένα δικό του ξεχωριστό στύλ. Ανατρεπτικό,σε όλα του! Μπορεί να συμμορφώνεται με όλη την σύγχρονη τεχνολογική συνδεσιμότητα, και ασφάλεια, σχεδιαστικά όμως δεν ακολουθεί, κανένα αυτοκίνητο της αγοράς, με αποτέλεσμα να παραμένει αναλλοίωτο, διαχρονικό και πολύ cool, όπως οι οδηγοί που απολαμβάνουν την μοναδικότητά του. Με την τρίτη την τέταρτη,και πέμπτη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων μπορείς να απολαύσεις την θετική πλευρά της κίνησης του juke το οποίο ακούει στα προστάγματα του οδηγού γιατί; Φροντίζει προηγουμένως να του δίνει “σωστές” πληροφορίες από το οδόστρωμα που κινείτε!
Στον Νότο ησυχάζει η ψυχή του ταξιδευτή! Να πάτε! Όπως και να οδηγήσετε το Juke 1.2 όσοι από εσάς αναζητάτε ένα αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιείτε τόσο για τις καθημερινές σας μετακινήσεις, όσο και στα ταξίδια σας.
Παντελής Τζερτζεβέλης.

Φωτογραφικό Υλικό


Copyright © 2018 RThess All rights reserved