ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Μία παράσυρση σχεδόν... κάθε μέρα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

13/10/2017 3:53:11 μμ

Μία παράσυρση σχεδόν... κάθε μέρα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Τη ζωή τους κορόνα γράμματα παίζουν καθημερινά δεκάδες πεζοί στους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης διασχίζοντας κάθετα τους δρόμους. Παρά το γεγονός ότι οι διαβάσεις είναι λίγα μέτρα πιο δίπλα πολλοί επιλέγουν να περάσουν ανάμεσα από αυτοκίνητα και δίκυκλα για να περάσουν στο απέναντι πεζοδρόμιο. Ρεπορτάζ του ΡΘ...

Οι περισσότεροι απαντώντας στην ερώτηση γιατί "δεν επιλέγετε τη διάβαση;" απαντούν λόγω βιασύνης. Αρκετοί εξ αυτών είναι ηλικιωμένοι οι οποίοι παρά το γεγονός ότι περπατούν με δυσκολία ακόμη και με μπαστούνι δεν επιλέγουν τις διαβάσεις.

Σε πολλές περιπτώσεις στέκονται για αρκετή ώρα ανάμεσα στα δυο ρεύματα με τα αυτοκίνητα να περνούν σε απόσταση αναπνοής από κοντά τους ενώ κάποιοι τρέχουν για να περάσουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα κάνοντας μάλιστα και νόημα στους οδηγούς να σταματήσουν για να περάσουν.

Τα στοιχεία της Τροχαίας

Συγκλονιστικά στοιχεία από τον διευθυντής της τροχαίας Θεσσαλονίκης κ. Γιώργο Σουρβίνο. 12 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις αρχές του 2017, αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρυσι που οι νεκροί από τις παρασύρσεις ήταν 10. Ο αριθμός των παρασύρσεων, αν και μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, είναι πάρα πολύ μεγάλος. 264 από την αρχή της χρονιά, έναντι 325 πέρυσι.

Ο κ. Σουρβίνος παραδέχθηκε ότι οι περισσότερες παρασύρσεις συμβαίνουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δεν γίνονται όμως μόνο στο κέντρο, αλλά και στην περιφερειακή και στην Εγνατία οδό όπως ανέφερε.

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση των παρασύρεσων παίζει η χρήση κινητού τηλεφώνου κυρίως από τους πεζούς αλλάκ αι τους οδηγούς, σύμφωνα με τον κ. Σουρβίνο.

Λύση για τον κ. Σουρβίνο θα ήταν να γίνεται μάθημα κυτκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία, όχι ως απλή ενημέρωση αλλά ως μάθημα που να βαθμολογείται και να εξετάζεται κανονικά.


Φωτογραφικό Υλικό


Copyright © 2018 RThess All rights reserved