ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Άναψαν τα αίματα στην Βουλή για τον Κουφοντίνα

9/11/2017 2:58:13 μμ

Άναψαν τα αίματα στην Βουλή για τον Κουφοντίνα

Μετωπική της Ντ. Μπακογιάννη με τον υπ.δικαιοσύνης Στ. Κοντονή.
Καταλήξατε θλιβερός απολογητής του Κουφοντίνα, είπε στον υπουργό η βουλευτής της ΝΔ…
Ουδέποτε επιδοκιμάσαμε δολοφονικές ενέργειες, της απάντησε ο υπουργός.
Σοκαρισμένος βλέπω το πιστόλι της 17 Ν να βγαίνει από την φυλακή, σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο Κ. Μητσοτάκης.
Δήλωσε για το Κουφοντίνα ότι λειτουργεί και μέσα από τη φυλακή ως ιδεολογικός καθοδηγητής μία νέας γενιάς τρομοκρατών.


Αναλυτικότερα η κ. Μπακογιάννη ανέφερε: «Καταντήσατε θλιβερός απολογητής του Κουφοντίνα. Και η παρουσία σας εδώ προβλημάτισε πολύ. Εγώ δεν είμαι νομικός και ούτε θα μιλήσω για νομικό πλαίσιο. Είμαι μια απλή βουλευτής και αναρωτιέμαι: τι άλλαξε από τότε που ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητούσε άδειες και δεν του δίνονταν; Όταν το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο υπήρχε την άδεια του την είχαν αρνηθεί. Δεν ήταν ο ίδιος νόμος; Όπως έγραψε στο βιβλίο του μετά την δολοφονία Μπακογιάννη πήγε σε ταβέρνα και γλέντησε για την επιτυχία του. Αυτό που με στενοχωρεί είναι η επιλεκτική σας ευαισθησία. Όταν βγήκε η απόφαση για την Ηριάννα βγήκατε να την στηλιτεύσετε. Περίμενα από εσάς σήμερα να καταδικάσετε. Όταν όμως βγαίνει με άδεια ένας δολοφόνος, κρύβεστε. Αίσχος!»

Τον λόγο ξαναπήρε ο Σταύρος Κοντονής λέγοντας ότι: «Λυπάμαι. Εμείς ουδέποτε επιδοκιμάσαμε τέτοιες ενέργειες. Ουδέποτε στέρξαμε σε τέτοιες καταστάσεις. Καταδικάσαμε πάντα αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα. Λέτε ψέμματα κα Μπακογιάννη ότι δήθεν εμείς υποστηρίζουμε ενέργειες άλλων. Όλα αυτά που είπατε σας τα επιστρέφουμε και είναι κρίμα για ένα τέτοιο ζήτημα εσείς να εκτρέπεστε σε τέτοιους χαρακτηρισμούς».«Δικαιούται άδεια ο κ. Κουφοντίνας;» διερωτήθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ για να εξηγήσει «είμαστε υπερ της λογικής των αδειών με την προϋπόθεση ότι πληρούνται τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις. Ποια είναι η ουσιαστική προϋπόθεση γα να πάρει κάποιος άδεια. Να έχει δείξει μεταμέλεια και διάθεση κοινωνικής επανένταξης. Στην περίπτωση Κουφοντίνα αυτή η προϋπόθεση δεν υπάρχει. Μέσα από τον δημόσιο λόγο του δηλώνει αμετανόητος. Λειτουργεί και μέσα από την φυλακή ως ουσιαστικός ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών. Καλεί με δημόσιες παρεμβάσεις του νέους ανθρώπους να γίνουν δολοφόνοι. Δείχνει η συμπεριφορά άνθρωπο που θέλει να ενταχθεί στην κοινωνία; Αυτό είναι το παράδειγμα που δίνουμε; Καλώ τον υπουργό να απαντήσει. Εδώ δεν μιλάμε για δικαστική απόφαση αλλά γα απόφαση διοικητικού χαρακτήρα. Κακώς βγήκε και ο Χριστόδουλος Ξηρός που έκανε κατάχρηση της άδειάς του».

Ο αρχηγός της ΝΔ ανέδειξε και μια επιπρόσθετη διάσταση λέγοντας: «Πότε παίρνεται η απόφαση; Στην χειρότερη δυνατή συγκυρία την ώρα που η ανομία είναι σε έξαρση. Πριν 3 μέρες νέα παιδιά Ελληνες αστυνομικοί δέχθηκαν πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ την ώρα που στα Εξάρχεια δημιουργείται νέα γενιά τρομοκρατών. Αυτή την τραγική πραγματικότητα κάποιοι προσπαθούν να την απαξιώσουν Να την παρουσιάσουν ως δήθεν εμμονή της ΝΔ και των κομμάτων που το αναδεικνύουν».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «ο κίνδυνος είναι υπαρκτός. Την ώρα που ομάδες τραμπούκων που κινούνται εκτός νομιμότητας με την ανοχή της κυβέρνησης τρομοκρατούν και κομπάζουν. Ο αρχηγός του Ρουβίκωνα χαρακτήρισε τον Κουφοντίνα ως τον μεγαλύτερο Έλληνα επαναστάτη. Μάλιστα! Εχουμε τρελαθεί τελείως σε αυτή τη χώρα; Ως πότε θα τα αγνοείτε όλα αυτά; Επιμένετε να κάνετε ότι δεν το ακούτε. Κανείς δεν έπιασε απευθείας το πιστόλι. Πρώτα ξεκινάς από τις ιδέες μετά στις μολότοφ και μετά στα καλάζνικοφ και στα 45αρια. Τι συμβολισμοί είναι αυτοί που δίνετε;».

Άνετος πέρασε την πύλη ο Κουφοντίνας

Εκτός Κορυδαλλού για 48 ώρες ο Δ. Κουφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της 17Ν. Βγήκε χαμογελαστός ανοίγοντας τα χέρια του για να αγκαλιάσει μία ομάδα αλληλέγγυων που φώναζαν "λευτεριά".

Ο καταδικασθείς σε 11 φορές ισόβια βγαίνει με τον όρο της παρουσίας δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής του.

Η συνήγορος Ιωάννα Κούρτοβικ

Η άδεια είναι ένα δικαιώμα για τον κρατούμενο, που αποκτήθηκε με αγώνες και θυσίες μέσα στις φυλακές, δήλωσε η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα Ιωάννα Κούρτοβικ, λίγα λεπτά αφότου ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε από τις φυλακές με 48ωρη άδεια.

Σύμφωνα με την κ. Κούρτοβικ, ένα δίκαιο συμβούλιο έκανε μια δίκαιη κρίση, κρίνοντας με βάση τον νομό χορήγησε την άδεια.

«Το ευχαριστούμε και περιμένουμε και από εσάς και από οσους παρεμβαίνουν στις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων να σεβαστούν τον κρατούμενο και να πάψουν να ασχημονούν στα κανάλια» σημείωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Όπως είπε, το κοινό περί δικαίου αίσθημα δεν αποτελεί παράγοντα κρίσης για την άσκηση των δικαιωμάτων ενός κρατούμενου. Ο νόμος δεν προβλέπει ότι μπορεί να συμμετέχει στη διαδικασία αυτή με οποιοδήποτε τρόπο.

Σημείωσε ακόμη ότι οι δηλώσεις μετάνοιας δεν είναι κριτήριο για την απόδοση της άδειας.

Απάντηση Μαξίμου

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με το θέμα, σημείωσαν πηγές του Μαξίμου.

Υπενθυμίζουν ότι ήταν ομόφωνη η απόφαση για την άδεια στον Κουφοντίνα και σε αυτή συμμετείχε και ο αντιεισαγγελέας Εφετών.

Προσθέτουν ότι ο αντιεισαγγελέας Εφετών ήταν έως τώρα αρνητικός στα προηγούμενα αιτήματα του Δ. Κουφοντίνα, γι΄αυτό και είναι η πρώτη φορά που του χορηγείται σήμερα άδεια.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Την έντονη αντίδραση του για την διήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού, εξέφρασε μέσω Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει:

«Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι' αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών».

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

«Ποιος θα μας δώσει εγγυήσεις όταν θα κυκλοφορεί για δύο ημέρες ελεύθερος;» διερωτάται η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη.

«Περιμένω τους λαλίστατους της κυβέρνησης να πάρουν θέση για την άδεια Κουφοντίνα. Έχω μείνει άναυδη με την απόφαση αυτή, σε αυτή τη χρονική στιγμή. Τον θεωρώ επικίνδυνο τον κ. Κουφοντίνα» αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter.

«Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πιστόλΙ της 17 Νοέμβρη; Ο κ. Κουφοντίνας θα γυρίζει αύριο στην Αθήνα ελεύθερος;» διερωτάται.

Copyright © 2018 RThess All rights reserved