ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Διεθνείς αντιδράσεις για τον Κουφοντίνα

10/11/2017 10:33:11 πμ

Διεθνείς αντιδράσεις για τον Κουφοντίνα

Παρέμβαση ΗΠΑ, Βρετανίας και Τουρκίας. Την απόφαση καταδίκασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκφράζοντας τον φόβο ότι ο Δ.Κουφοντίνας δεν θα επιστρέψει στη φυλακή. Είχε προηγηθεί η αντίδραση του πρέσβης των ΗΠΑ, ο οποίος έκανε λόγο για προσβολή της μνήμης των θυμάτων της 17Ν. Η Βρετανίδα ομόλογός του, εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απόφαση. Δόθηκε άδεια σε έναν αιμοδιψή τρομοκράτη τόνισε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στοιχείο ενός κράτους δικαίου είναι η εφαρμογή των νόμων έναντι όλων, τόνισε χθες από τη βουλή ο υπ. Δικαιοσύνης. «Όταν είναι να καταδικάσετε έναν
άνθρωπο που σκότωσε 11 ανθρώπους, κρύβεστε» του είπε η Ν.Μπακογιάννη χαρακτηρίζοντάς τον «θλιβερό απολογητή του Κουφοντίνα». Ουδέποτε επιδοκιμάσαμε δολοφονικές επιθέσεις, απάντησε ο κ.Κοντονής.

Την αντίθεσή του στην χορήγηση της άδειας, εξέφρασε σήμερα ο Π. Καμμένος, υπογραμμίζοντας πως η απόφαση δεν είναι πολιτική. Πρόσθεσε πως θα έπρεπε να υπάρχει ένα διαφορετικό πλαίσιο αντιμετώπισης για άτομα που δεν έχουν αποκηρύξει τα εγκλήματα που έχουν κάνει.

Παράλληλα στήριξε τις κινήσεις της κυβέρνησης τονίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνει άδεια καταδικασμένος τρομοκράτης της 17Ν, καθώς είχε προηγηθεί η άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό, ο οποίος δεν επέστρεψε.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, είπε πως τα θύματα της τρομοκρατίας δεν είναι μόνο οι συγγενείς που έχουν χαθεί, αλλά και όλη η Ελλάδα. Αναφερόμενος στην Ντόρα Μπακογιάννη και τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες στην Βουλή, είπε πως δεν είχε αντιδράσει έτσι όταν ήταν στέλεχος κυβερνητικού κόμματος, με την άδεια του Ξηρού.

Ο κ. Καμμένος είπε επίσης πως η 17 Νοέμβρη δεν εξαρθρώθηκε πλήρως, αλλά οι έρευνες σταμάτησαν με την σύλληψη των ανθρώπων που είδαμε όλοι, της ομάδας αυτής που κατέληξε στην φυλακή, ενώ συμπλήρωσε πως δεν εξαρθρώθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Copyright © 2018 RThess All rights reserved