ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Νέο Opel Grandland X

13/11/2017 10:27:38 μμ

Νέο Opel Grandland X

Ευέλικτες... αποδράσεις

Η άγνωστη Ελλάδα αποδεικνύεται συναρπαστική στις μέρες μας, σε όποιον επιθυμεί να ζήσει την περιπέτεια στις χιλιάδες εσχατιές της. Αυτό κάναμε και εμείς οδηγώντας το νέο SUV της Opel το δυναμικό Grandland X, που ήρθε για να συμπληρώσει την οικογενειακή τριπλέτα των μοντέλων με το χαρακτηριστικό γνώρισμα «Χ».
Την περιοχή της Αιγιαλείας επέλεξαν οι άνθρωποι της opel για την παρουσίαση του νέου Grandland X, μέσα σε ένα τοπίο, όπου η φύση συναντάει την παράδοση, περνώντας μέσα από στενά επαρχιακά δρομάκια όπου, τα πεσμένα φύλλα του δάσους στην κυριολεξία στρώνουν “χαλί” για να υποδεχτούν τους ταξιδευτές.

Εκεί στην φύση του χωριού Συνεβρό, πάνω στα βουνά της Αιγείρας,που συναντήσαμε τον Μαρτίκ Μανικιάν, έναν οραματιστή της ζωής αυτής που “έπλασε”ένα σκηνικό, το οποίο αναλαμβάνει να μυήσει τον επισκέπτη στον κόσμο του “δεν υπάρχει”. Εκεί, κανείς μπορεί χωρίς δυσκολία να απολαύσει τις πολλές μυρωδιές μιας φύσης η οποία δεν ενοχλεί κανέναν, παρά μόνο, εξιτάρει τα μυαλά εκείνων που πήραν την τελική απόφαση να φτάσουν ως, εκεί!
Οδηγήσαμε και τις δύο εκδόσεις των κινητήρων του Grandland X, ξεκινώντας την περιπέτειά μας με την βενζινοκίνητη εκδοχή η οποία κινείτε από τον γνωστό 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο του 1,2λίτρων που αποδίδει 130 άλογα στις 5.500 σ.α.λ, του οποίου απολαύσαμε τόσο την ελαστικότητα, όσο και τις δυνατότητές του μηχανικού συνόλου του οι οποίες προέρχονται από την ροπή των 230nm, η οποία εμφανίζεται από τις 1750σ.α.λ.
Δύο πέτρινα κτίσματα μας υποδέχτηκαν, φτάνοντας στην “Όαση” του χωριού Συνεβρό, το πρώτο πράγμα που αντικρίσαμε ήταν η μεγάλη φωλιά των πουλιών πάνω σε ένα δέντρο, που αναλάμβανε να συνδέσει τις ζωές μας με αυτές, των πουλιών. Το Κοτοχωριό, και το Κουνελοχωριό, με τα πολύχρωμα Παγώνια που συμβιώνουν ανενόχλητα με τα κουνελάκια, ανανεώνουν την ανθρώπινη ψυχή και την εφοδιάζουν με τόση ενέργεια, όση έχει ανάγκη για να συνεχίσει το μεγάλο της ταξίδι! Μια εκπληκτική εξέδρα με θέα το δάσος, που κάτω της περνάει ένα μικρό ποτάμι και μια σπηλιά, που εύκολα θα την παρομοίαζε κανείς με το “Πάντα βρέχει” δεσπόζουν στους χώρους του Θεματικού Πάρκου Συνεβρού Area Synest.
Το Λαογραφικό Μουσείο που αναστηλώθηκε εκεί που κάποτε είχε την θέση του ένας καφενές, γυρίζει τον χρόνο πίσω τότε που όλοι οι άντρες του χωριού κατέβαιναν σε αυτόν και ώρες ατέλειωτες συζητούσαν τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, μακρυά από τον δέκτη, κάποιας τηλεόρασης. Στον ίδιο χώρο αναπαρίστανται κάποια από τα επαγγέλματα που ο χρόνος τα εξαφάνισε, και έγιναν αφορμή οι άνθρωποι να εγκαταλείψουν τα χωριά και να χαθούν στην δίνη των μεγαλουπόλεων.

Στο εστιατόριο του πάρκου, μπορεί κανείς να χαλαρώσει καθώς εισέρχεται περισσότερο σε ένα σαλόνι, όπου κανείς μπορεί να γευτεί μαγειρευτά εδέσματα τόσο της Ελληνικής όσο και της Αρμένικης κουζίνας. Από τα μεγάλα παράθυρα του χώρου εύκολα διακρίνει κανείς την πέτρινη Εκκλησιά που μέσα της ακούγονται ψαλμωδίες στα Αρμένικα.

Στην επιστροφή μας από το Συνεβρό οδηγήσαμε και την ντίζελ έκδοση του Grandland X η οποία έχει Γαλλική καταγωγή, είναι 1600κ.εκ, αποδίδει 120 ίππους, στις 3.500 σ.α.λ ,με μία ροπή 300 Nm η οποία πολλές φορές θα συγκινήσει τον οδηγό. Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με το οποίο ήταν εφοδιασμένο το αυτοκίνητό μας είχε 6 σχέσεις, και μετέδιδε την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Για την εξειδικευμένη κίνηση σε δρόμους περιπετειώδης ,το νέο Grandland X εφοδιάζεται με το γνωστό σύστημα πρόσφυσης του group PSA , IntelliGrip, το οποίο διαθέτει 5 επιλογές για κίνηση σε εδάφη όπου απαιτούν έστω και για λίγο μια έξτρα βοήθεια προκειμένου να περάσουν από κάποιο ιδιαίτερο τερέν.
Η περιπέτειά μας έλαβε χώρα κάτω από καταρρακτώδη βροχή που κατά διαστήματα συνοδεύτηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία ανάγκασαν το νέο Grandland X να ξεδιπλώσει τις οδηγικές του ικανότητές. Η κίνησή του στον αυτοκινητόδρομο ήταν αρκετά ποιοτική θα έλεγα καθώς δεν διαπιστώσαμε κραδασμούς, ή θορύβους. Το δε τιμόνι του έχει καλή πληροφόρηση και δρα απροβλημάτιστα στις οποιεσδήποτε εντολές του οδηγού. Η ανάρτησή του είναι σφιχτά ρυθμισμένη, γεγονός το οποίο του χαρίζει την σχετική σταθερότητα που χρειάζεται σε μεγάλες ταχύτητες. Η απουσία μιας δεύτερης ποτηροθήκης έκανε αίσθηση στην παρέα μας η οποία καταχάρηκε την άπλα των θηκών που βρίσκονται στις πλαϊνές πόρτες. Ο χώρος των αποσκευών ικανοποιεί τις ανάγκες μιας τετραμελής παρέας που επιθυμεί να αποδράσει με άνεση, και εργονομία. Οι τιμές αγοράς του νέου Grandland x ξεκινούν από τα 24.500 euros για την βενζινοκίνητη έκδοση x-cite 1.2turbo με τα 120hp και μηχανικό κιβώτιο, και από 26.300 για την diesel έκδοση X-cite 1.6lt CDTI, 120hp .
Περισσότερα για το νέο Grandland X, θα πούμε όταν έρθει στα χέρια μας για περισσότερες μέρες.


Φωτογραφικό Υλικό


Copyright © 2018 RThess All rights reserved