ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Θύελλα μετά το ξέσπασμα Μπουτάρη

14/11/2017 4:27:39 μμ

Θύελλα μετά το ξέσπασμα Μπουτάρη

Kατά του Στ. Καλαφάτη και κατά αποστασιοποιημένων δημοτικών του συμβούλων.
Αφορμή η χθεσινή οριακή πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο με την οποία εγκρίθηκαν οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα.
Υπάρχει μια υπόγεια συνεννόηση με τον κ. Καλαφάτη και έτσι λειτουργεί το σύστημα. Αλλιώς δεν θα ζητούσαν κάθε τόσο ονομαστική ψηφοφορία ανέφερε.
Υπήρξαν απαντήσεις στα λεγόμενα του δημάρχο
Να ασχοληθεί με την -υπό διάλυση- παράταξή του κι ας αφήσει κατά μέρος τα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια, κάλεσε τον δήμαρχο ο Σταύρος Καλαφάτης.
Για χυδαία ξεσπάσματα ενός ανθρώπου που παραληρεί, έκανε λόγο ο Π. Αβραμόπουλος.


Αναλυτικά οι ανακοινώσεις- απαντήσεις:

«Ο δήμαρχος που δεν έχει καταφέρει να στήσει ούτε ένα Χριστουγεννιάτικο δένδρο επί επτάμισι χρόνια, άρχισε να βλέπει τα... φαντάσματα των Χριστουγέννων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης, σχετικά με τις δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη, που σύμφωνα με τις οποίες «υπάρχει υπόγεια συνεννόηση» της μείζονος αντιπολίτευσης με όσους συμβούλους της διοικούσας παράταξης έχουν διαφορετική άποψη από τον ίδιο.

«Ας ασχοληθεί με την -υπό διάλυση- παράταξή του κι ας αφήσει κατά μέρος τα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια», πρόσθεσε ο Σταύρος Καλαφάτης.
Στο ίδιο (θλιβερό) έργο θεατές…», ανέφερε χαρακτηριστικά σε σχετική ανάρτηση του στο Facebook o δημοτικός σύμβουλος και συνιδρυτής της Πρωτοβουλίας, Παναγιώτης Αβραμόπουλος σχετικά με τις δηλώσεις του δημάρχου.

«Δυστυχώς, μόνο λύπηση μπορούν να μου προκαλέσουν τα χυδαία ξεσπάσματα ενός ανθρώπου που παραληρεί.

Όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν του απηύθυνα προσβλητικά το λόγο -ούτε ιδιωτικά ούτε δημόσια. Ακόμη και στις χειρότερες στιγμές του. Ακόμα και όταν είχε βίαια ξεσπάσματα απέναντι στους ανθρώπους. Αντιθέτως, προσπαθούσα τις περισσότερες φορές να …μαζέψω τα ασυμμάζευτα», σημείωσε.

Ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος στη συνέχεια σχολίασε πως δεν μπορεί να πάρει κάποιον στα σοβαρά, με κάποιον που χάνει τον αυτοέλεγχο και τη σοβαρότητα του.

«Δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά τα λόγια του ούτε και να οργιστώ μαζί του –πώς να θυμώσεις με κάποιον που χάνει πλέον τον αυτοέλεγχο και τη σοβαρότητά του.
Δεν θέλω ούτε να αντιπαρατεθώ μαζί του ούτε και να του απαντήσω –τι να πεις σε κάποιον που αδυνατεί να αντιληφθεί τη σοβαρότητα των προβλημάτων της πόλης και ξεσπάει κάθε τόσο, προσβάλλοντας ανθρώπους», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Επίσης σχετικά με την κατάσταση του δημάρχου της θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι έχει ανάγκη προστασίας.

«Στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Γ. Μπουτάρης, πιστεύω ότι έχει κυρίως ανάγκη προστασίας και ίσως αυτό θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπ? όψιν τους όσοι βαυκαλίζονται ότι αποτελούν το …στενό του κύκλο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι, «εκείνο, όμως, που είναι πραγματικά στενάχωρο είναι ότι η Θεσσαλονίκη ταλαιπωρείται και πνίγεται στα προβλήματά της. Ας μιλήσουμε επιτέλους για αυτά και ας προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε την παρακμή», επισήμανε ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος.


Σφοδρή ήταν η αντίδραση και του πρώην αντιδημάρχου και στενού συνεργάτη του Γιάννη Μπουτάρη Ανδρέα Κουράκη, σχετικά με τις δηλώσεις του δημάρχου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ όπου καταφέρθηκε εναντίον των αποστασιοποιημένων της «Πρωτοβουλίας».

«Τρεισήμισι χρόνια μετά τις εκλογές του 2014 ο Γιάννης Μπουτάρης, μπροστά στην διαφαινόμενη πλέον παταγώδη και οδυνηρή αποτυχία της δεύτερης Δημαρχιακής του θητείας, έχει χάσει την ψυχραιμία του και καταφεύγει σε θεωρίες συνομωσίας και ενδυματολογικές αναφορές», επισημαίνει ο κ. Κουράκης σε ανάρτηση του στο facebook.

«Θα πρέπει ωστόσο να συνειδητοποιήσει ότι απομένει ακόμη αρκετός χρόνος μέχρι τις εκλογές του 2019 που είναι κρίσιμος για την Πόλη και οι συμπολίτες μας έχουν πολλά προβλήματα, από την καθαριότητα και την άναρχη κατάληψη του δημόσιου χώρου, μέχρι το κυκλοφοριακό, τα έργα υποδομής και την αποτελεσματική διοίκηση των Υπηρεσιών του Δήμου, προβλήματα που έχουν βαλτώσει και αναζητούν εναγωνίως λύσεις», σημειώνει ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιάννη ΜΠουτάρη.

«Θα συνιστούσα λοιπόν στον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, να αφήσει κατά μέρος τις Μπουταριές και να ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα με τα θεσμικά του καθήκοντα, τα οποία δυστυχώς φαίνεται ότι έχει εγκαταλείψει, όπως έχει εγκαταλείψει και την Δημοτική μας Παράταξη της οποίας τον θάνατο ο ίδιος δημόσια έχει εξαγγείλει», καταλήγει ο Ανδρέας Κουράκης.


Copyright © 2018 RThess All rights reserved