ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Στο ΣΤΕ για τα διόδια

14/11/2017 4:34:17 μμ

Στο ΣΤΕ για τα διόδια

Στο Συμβούλιο της επικράτειας θα καταφύγει ο Δήμος Ωραιοκάστρου προκειμένου να "μπλοκάρει" την κατασκευή του σταθμού διοδίων που ήδη κατασκευάζονται στην εξωτερική περιφερειακή στο ύψος του Ωραιοκάστρου.
Ο Δημαρχος του δήμου Αστεριος Γαβοτσης παρουσιασε στη συνεδρίαση της ΠΕΔΚΜ το ομόφωνο ψήφισμα του δήμου Ωραιοκάστρου.
Στο ψήφισμα ζητειται η κοινή προσφυγη 4 δήμων που επηρεάζονται απο την κατασκευή του σταθμού (Ωραιοκάστρου, Παύλου Μελα, Ευοσμου - Κορδελιου και Δέλτα) στο ΣΤΕ για άμεση αναστολή της υπουργικής απόφασης για το νέο σταθμό και στη συνέχεια της ακύρωσης της.
Όπως τονίζεται στο ψήφισμα πρόκειται για μια αντιαναπτυξιακή απόφαση που θα αυξήσει το μεταφορικό κόστος και θα επιβαρύνει το περιβάλλον.

Ζητείται επίσης η άμεση κατασκευή του κόμβου Κ3 Ωραιοκάστρου επί της εξωτερικης περιφερειακής Εγνατίας οδού ώστε να δίνεται η δυνατότητα ασφαλούς εισόδου και εξόδου σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και εργαζόμενους στους δήμους καθώς και η επέκταση και σύνδεση με την εξωτερική περιφερειακή εγνατία οδό της γραμμής του μετρό και η δημιουργία τερματικού σταθμού μετεπιβίβασης στον κόμβο Κ3.
Το ψήφισμα αναμένεται να υιοθετήσουν και τα δημοτικά συμβούλια των δήμων έτσι ώστε να προσφύγουν απο κοινού στη δικαιοσύνη.Copyright © 2018 RThess All rights reserved