ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Δώδεκα Μέρες σε μια νύχτα

28/11/2017 2:00:27 μμ

Δώδεκα Μέρες σε μια νύχτα

Στις 11 Δεκεμβρίου 2017, οι Χοροστάτες θα πραγματοποιήσουν παράσταση παραδοσιακού χορού, μουσικής και δρωμένων με τίτλο «Δώδεκα μέρες σε μια νύχτα» στη σκηνή Σωκράτης Καραντινός της Μονής Λαζαριστών. Συγκεκριμένα, οι Χοροστάτες πρόκειται να παρουσιάσουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης ένα παραδοσιακό θέαμα σχετικά με τα ευετηριακά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας κατά το χρονικό διάστημα του Δωδεκαημέρου, από τα Χριστούγεννα μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.
Μεταξύ άλλων, στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών οι μικροί και μεγάλοι χορευτές των Χοροστατών θα ζωντανέψουν τους Μωμόγερους του Πόντου, τις Μοναστηριώτικες Καμήλες και τους Ντιβιτζήδες, τους Φουστανελάδες και τις Νύφες του Ξινού Νερού Φλώρινας, τους Αράπηδες και τα Μπαμπούγερα της Δράμας και τα Ρογκάτσια του Ρουμλουκιού. Κατά τη διάρκεια της παράστασης στη σκηνή του θεάτρου οι συμμετέχοντες θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν με τους ήχους του ζουρνά, του κλαρίνου, της τσαμπούνας και του βιολιού, αναβιώνοντας σκηνές του παρελθόντος.
Με ιδιαίτερη χαρά οι Χοροστάτες ανοίγουν την αυλή και το σπίτι τους και μας προσκαλούν στην πλατεία, θέλουν την παρέα μας στο καφενείο τους για να αφυπνίσουμε μαζί τη μνήμη μας και να χωρέσουμε Δώδεκα μέρες του ελληνικού παραδοσιακού παρελθόντος σε μια Νύχτα του παρόντος!

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 7 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: Στα Ταμεία της Μονής Λαζαριστών καθώς και στα εκδοτήρια του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στην Πλατεία Αριστοτέλους.


Λίγα λόγια για το πολιτιστικό σωματείο Χοροστάτες

Οι Χοροστάτες είναι ένα πολιτιστικό σωματείο με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Με πρωτεργάτη και οδηγό τους το δάσκαλο παραδοσιακών χορών Απόστολο Σκρέκα, οι Χοροστάτες προσπαθούν με τις δράσεις τους να αναδείξουν με υπευθυνότητα και σεβασμό τα λαογραφικά στοιχεία της πατρίδας μας και κυρίως να βιώσουν τις παραδοσιακές αξίες μέσα από τη δυναμική μιας μεγάλης παρέας, τα μέλη της οποίας συνδέει άρρηκτα η αγάπη και το μεράκι για τον παραδοσιακό χορό και τη μουσική. Σήμερα, η παρέα αυτή αριθμεί 400 και πλέον μέλη και η συμμετοχή της σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό είναι συνεχής και ιδιαίτερα αξιόλογη.

Copyright © 2018 RThess All rights reserved