ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Πρεμιέρα... για ηλεκτρονικούς πλειστηρισμούς

29/11/2017 7:30:49 πμ

Πρεμιέρα... για ηλεκτρονικούς πλειστηρισμούς

Ελεύθερα από σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Ανοίγει σήμερα η ειδική πλατφόρμα. Το σύστημα θα μπει σε πλήρη εφαρμογή από το 2018. Για σήμερα μόνο στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας είναι προγραμματισμένοι 28 πλειστηριασμοί.

Οι δύο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που είναι για σήμερα έχουν επισπεύδουσα τράπεζα τη Eurobank και αφορούν σύμφωνα με πληροφορίες:

• Στην πρώτη περίπτωση μεζονέτα με τιμή αρχικής εκκίνησης τις 698.915 ευρώ, η οποία πλειστηριάζεται για οφειλή 1,2 εκατ. ευρώ που είναι σε καθυστέρηση από το 2013.

• Στη δεύτερη περίπτωση τέσσερις χώρους στάθμευσης, με τιμή εκκίνησης 10.000 ευρώ έκαστος, που πλειστηριάζονται για ληξιπρόθεσμη οφειλή από εταιρικό δάνειο αρκετών εκατομμυρίων.

Σημειώνεται ότι οι πλειστηριασμοί που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα Τετάρτη ήταν οκτώ, αλλά δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά γιατί σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου των συμβολαιογράφων κ. Γιώργο Ρούσκα, κάποιοι οφειλέτες έσπευσαν να τακτοποιήσουν την οφειλή τους.

Σύμφωνα με πηγές του συλλόγου, οι τράπεζες έχουν εγγραφεί στα προγράμματα των πλειστηριασμών προκειμένου να πάρουν οι ίδιες τα ακίνητα-φιλέτα που θα βγουν σε πλειστηριασμό, με στόχο να τα μεταπωλήσουν σε επόμενο στάδιο, αλλά και να περάσουν το μήνυμα της οριστικής άρσης της ασυλίας για στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Από την πλευρά των τραπεζών σημειώνεται, σύμφωνα με την Καθημερινή, ότι ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι οκτώ πλειστηριασμοί, είναι γιατί ήταν εγγεγραμμένοι σε Ειρηνοδικεία εκτός Αθηνών, δηλαδή για την περιφέρεια, όπου η αποχή των συμβολαιογράφων δεν έχει ακόμη ανασταλεί.

Σταδιακά, ωστόσο, η αποχή αναμένεται να ανασταλεί και από τους συλλόγους της περιφέρειας με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των συμβολαιογράφων της Θεσσαλονίκης που έχουν έκτακτη γενική συνέλευση για τις 4 Δεκεμβρίου.
Copyright © 2018 RThess All rights reserved