ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Όλα τα ρεκόρ 'έσπασε' το θωρηκτό Αβέρωφ

4/12/2017 2:35:48 μμ

Όλα τα ρεκόρ 'έσπασε' το θωρηκτό Αβέρωφ

Kατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη. Στις 53 ημέρες που το πλοίο ήταν ανοιχτό για το κοινό το επισκέφτηκαν 130.000 πολίτες με μέσο όρο επισκέψεων 2500 ανα ημέρα.

Το πλοίο επισκέφτηκαν 27000 μαθητές απο 332 σχολεία της Βορείου Ελλαδος, τα 228 απο τη θεσσαλονικη και τα υπόλοιπα απο Χαλκιδική, Πέλλα, Ημαθία, Φλώρινας, Θράκη και άλλες περιοχές. 7000 ήταν τα μέλη πολιτιστικών συλλόγων και φορέων που επισκέφτηκαν το πλοίο. Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι την τελευταία ημέρα το επισκέφτηκαν 6.500 άνθρωποι. Μάλιστα κατα την τελευταία ημέρα το ωράριο επεκτάθηκε κατα δυο ώρες έτσι ώστε να μπορέσουν όλοι να ανέβουν στο πλοίο.

Ο κ. Πολλάτος δίνοντας ένα συγκριτικό στοιχείο είπε ότι το Μουσείο της Ακρόπολης επισκέπτονται 4000 άνθρωποι και το Αβερωβ 2500. Σημειωσε ακόμη ότι είχε διπλάσιες επισκέψεις απ ότι έχει στην Αθήνα.

Ο κυβερνήτης του πλοίου αρχιπλοίαρχος Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος δηλωσε ότι ο κόσμος αγκάλιασε το πλοίο και του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η ανταπόκριση της νεολαίας. «Είδα μια νεολαία που θέλησε να μάθει την ιστορία του πλοίου. Έγινε μόδα για τη θεσσαλονικη και τόπος συνάντησης» ανεφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι αυτό που πρεσβεύει το πλοίο είναι ότι όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι μπορούν να πετύχουν ωραία πράγματα.

Αναφέρθηκε σε συγκινητικές στιγμές που έζησε βλέποντας πολίτες να ανεβαίνουν στο πλοίο και να σκύβουν για να φιλήσουν το κατάστρωμα βουρκωμένοι. «Οι αξίες και τα πιστεύω ατού του λαού δεν έχουν χαθεί, με την παρουσία του Αβερωφ αφυπνίστηκαν» είπε.

Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν το 'Αφέρωφ' θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 7 Δεκεμβρίου.

Copyright © 2018 RThess All rights reserved