ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Ευρωπαική πηγή: Στενό μαρκάρισμα για τους πλειστηριασμούς

5/12/2017 12:16:14 μμ

Ευρωπαική πηγή: Στενό μαρκάρισμα για τους πλειστηριασμούς

Κοινοτική πηγή δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα τελεί υπό συνεχή παρακολούθηση για τους πλειστηριασμούς, φυσικούς και μη, έως τις 22 Ιανουαρίου που θα ληφθούν οι πολιτικές αποφάσεις.
Αν εκτελούνται ομαλά θα θεωρηθεί ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος. Ανέφερε ότι το 1/3 φάνηκε ότι δεν φτάνει σε πλειστηριασμό γιατί λίγο πριν τη διαδικασία οι οφειλέτες αποπληρώνουν το χρέος τους, κάνοντας λόγο για κακοπληρωτές.
Η πηγή σημείωσε ότι πέρα από τη συνεχή διενέργεια τους οι πλειστηριασμοί πρέπει να επεκταθούν και για τα χρέη προς το δημόσιο.
Ίδια πηγή ανέφερε για την ΔΕΗ ότι μπορεί το κόστος κάλυψης των μειωμένων τιμολογίων στο πλαίσιο των ΥΚΩ για τα νησιά να αυξηθεί ακόμη και στα 500 εκατ. ευρώ, από 360 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται τώρα και τα χρήματα θα προέλθουν από το κοινωνικό μέρισμα.
Αντίθετα στις καλλένδες παραπέμπεται το ζήτημα της διατήρησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.
Επικαλέστηκε τεχνικά ζητήματα, λέγοντας ότι οι Ευρωπαίοι κατανοούν το πρόβλημα σε νησιά με προσφυγικές ροές και ότι αναζητούν αντισταθμιστικά μέτρα με τη μορφή επενδύσεων. Αναφέρθηκαν ως τέτοια μέσα κυρίως το Πρόγραμμα Δημοσίων Δαπανών, εστιάζοντας στη Λέσβο.
Η ευρωπαική πηγή διαβεβαίωσε ότι δεν ζητούνται νέα μέτρα για το 2018.Μίλησε για δημοσιονομικό χώρο και για το 2018 καθώς εκτιμά ότι θα υπάρχει υπεραπόδοση.


Copyright © 2018 RThess All rights reserved