ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Αλαλούμ με την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις

3/1/2018 4:40:41 μμ

Αλαλούμ με την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις

Δεν επιβεβαιώνονται από το ΥΠΟΙΚ τα σενάρια που κυκλοφορούν από το πρωί για σχέδιο πληρωμής σε 12 δόσεις όλων των φόρων φυσικών προσώπων.

Ωστόσο κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν ότι δεν έχει απορριφθεί σχέδιο για περισσότερες δόσεις, για παράδειγμα 6.

Το θέμα πάντως άνοιξε με δηλώσεις της η αναπληρώτρια υπουργός εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία μίλησε για 12 δόσεις.

Από την πλευρά τους, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι η αναζήτηση δυνατότητας μηνιαίων ηλεκτρονικών πληρωμών φορολογικών υποχρεώσεων προβλέπεται στο Μνημόνιο, αλλά από την ως άνω διατύπωση είναι προφανές ότι δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι είμαστε ακόμα μακριά από κάτι τέτοιο (δεν είναι άμεσης προτεραιότητας), ενώ σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνονται τα σενάρια που γράφονται ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε να πληρώνουμε από τώρα με την προοπτική να γίνει συμψηφισμός κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Επίσης, αναφέρουν ότι δεν έχει συζητηθεί καν με τους Θεσμούς το ενδεχόμενο 12 μηνιαίων δόσεων, παρά μόνο το σενάριο των 6 μηνιαίων δόσεων, το οποίο δεν έχει επί της ουσίας διαφορά με τις 3 διμηνιαίες δόσεις και γι αυτό αντιμετωπίστηκε μάλλον ειρωνικά από τους ξένους. Οι 12 δόσεις συνεπάγονται συνέχιση πληρωμών στο επόμενο έτος και γι αυτό δεν εξετάζονται.

Copyright © 2018 RThess All rights reserved