ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Μίνι υπουργικό για το Σκοπιανό

4/1/2018 11:53:50 πμ

Μίνι υπουργικό για το Σκοπιανό

Κρίσιμη διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για το Σκοπιανό. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι τρεις υπουργοί Επικρατείας. Ο Α.Τσίπρας και ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς θα ενημερώσουν για τα μέχρι στιγμής δεδομένα αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να κινηθεί η κυβέρνηση. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην τοποθέτηση του Π.Καμμένου, με δεδομένο ότι έχει απορρίψει εκ των προτέρων τη χρήση της λέξης Μακεδονία σε μία νέα ονομασία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος μίλησε για πρώτη φορά εκ μέρους της κυβέρνησης για λύση με «σύνθετη ονομασία με γεωγραφική προέλευση και ισχύ έναντι όλων», δίχως, ωστόσο, να αναφερθεί σε συγκεκριμένη πρόταση. Απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

Επί του θέματος επίκεινται και σημαντικές συναντήσεις. Την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη αναμένεται να βρεθεί στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της πΓΔΜ, Μπούγιαρ Οσμάνι ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον Ν.Κοτζιά και τον Γ. Κατρούγκαλο.

Στις 19 Ιανουαρίου στη Ν.Υόρκη η συνάντηση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μ.Νίμιτς με τις αντιπροσωπίες Ελλάδας και Σκοπίων.

Εν τω μεταξύ, ο Α.Τσίπρας θα δώσει φέτος το «παρών» στο Νταβός της Ελβετίας, όπου και θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ μεταξύ 23-26
Ιανουαρίου. Δεν αποκλείεται να έχει συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ.

Μαζεύουν υπογραφές μέσω διαδικτύου

Μέσω facebook η Ομοσπονδία Μακεδονικών Ενώσεων μαζεύει υπογραφές για να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων.

Μάλιστα αναφέρουν πως θα πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα και να αποφασίσει ο λαός. Αναφέρουν πως θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 21 Ιανουαρίου.

Copyright © 2018 RThess All rights reserved