ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Η ώρα των προαπαιτούμενων. Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

8/1/2018 7:22:03 πμ

Η ώρα των προαπαιτούμενων. Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Πυρετώδεις διεργασίες στην κυβέρνηση. Συνεδριάζει σήμερα υπό τον πρωθυπουργό το υπουργικό συμβούλιο. Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 10.30 το πρωί. Η εισήγηση του πρωθυπουργού αναμένεται να μεταδοθεί απευθείας από τη δημόσια τηλεόραση. Σύμφωνα μα πληροφορίες μία σύντομη ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για το Σκοπιανό αναμένεται να κάνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

«Ήρθε η ώρα να βγούμε από την επιτροπεία» θα τονίσει σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρωθυπουργός.

Αύριο, Τρίτη, αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή το πολυνομοσχέδιο με τις εκκρεμότητες της τρίτης αξιολόγησης. Την ίδια ημέρα ο Ε.Τσακαλώτος ενημερώνει την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Η ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου αναμένεται στις 15 ή στις 16 Ιανουαρίου. Την Πέμπτη η συνεδρίαση του Euro Working Group. Στις 22 Ιανουαρίου συνεδριάζει το Eurogroup.

Από τα πλέον κρίσιμα σημεία του πολυνομοσχεδίου είναι νομοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων και από το δημόσιο. Οι θεσμοί αναμένουν ομαλοποίηση της κατάστασης και να πραγματοποιηθούν χωρίς εμπόδια την ερχόμενη Τετάρτη.

Νομοθετείται επίσης η διάταξη που απαιτεί πλειοψηφία 50%+ένα προκειμένου να λαμβάνεται απόφαση για κήρυξη απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, οι αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα και πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Copyright © 2018 RThess All rights reserved