ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Δ. Τζανακόπουλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Λύση μόνο αν οι Σκοπιανοί αφήσουν πίσω τα εθνικιστικά

12/1/2018 12:05:51 μμ

Δ. Τζανακόπουλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Λύση μόνο αν οι Σκοπιανοί αφήσουν πίσω τα εθνικιστικά

Μήνυμα προς το εξωτερικό και τη διπλωματία της γειτονικής χώρας έστειλε, με συνέντευξη του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνοντας ότι λύση στο όνομα θα υπάρξει μόνο αν η πΓΔΜ αφήσει πίσω τα εθνικιστικά και αλυτρωτικά συνθήματα.


Μάλιστα, ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε την καλή πρόθεση της κυβέρνησης να λύσει οριστικά το ζήτημα της ονομασίας και σχολίασε ότι οι εντατικές διαπραγματεύσεις με τους γείτονες αποσκοπούν ακριβώς στην εξεύρεση μίας από κοινού λύσης ενώ δεσμεύτηκε προς τον ελληνικό λαό ότι αυτή θα υπάρξει μόνο υπό την προϋπόθεση ότι οι Σκοπιανοί δεν θα έχουν αλυτρωτικές βλέψεις προς την χώρα μας.

Ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση του ζητήματος, έθεσε και την τροποποίηση της Συνταγματικής ονομασίας ενώ ξεκαθάρισε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι μία σύνθετη ονομασία έναντι όλων (erga omnes). «Δεν μας αφορά η ιδεολογία τους αλλά τα νομικά κείμενα» απάντησε σε σχετικό ερώτημα για τυχόν αντιδράσεις στο εσωτερικό της πΓΔΜ.

Αναφορικά με τις αντιρρήσεις του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει δεσμευτεί να μην θέσει εμπόδιο σε περίπτωση που υπάρξει ευρεία πολιτική συνέναιση και ξεκαθάρισε ότι εμπιστεύεται τον κ. Καμμένο.

Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε την ανακοίνωση του υπουργού αναφορικά με τη διαφαινόμενη σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.«Δεν αλλάζει ο τρόπος που αποφασίζεται η απεργία»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στις αναταραχές που προκάλεσε το άρθρο για την τροποποίηση της διαδικασίας κήρυξης απεργίας στο πολυνομοσχέδιο και διευκρίνισε ότι «δεν αλλάζει ο τρόπος που αποφασίζεται η απεργία».

«Το ζήτημα της απεργίας αφορά μόνο επιχειρησιακά σωματεία και δεν έχει καμία σχέση με σωματεία που βρίσκονται στην Περιφέρεια», κατέληξε.


Copyright © 2018 RThess All rights reserved