ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Διαμαρτυρία Γεννιά

12/1/2018 12:47:24 μμ

Διαμαρτυρία Γεννιά

Επιστολή στον πρωθυπουργό για τα οικογενειακά επιδόματα- «Η ανησυχία, η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία των οικογενειών αυτών που πλέον θα αποκλείονται ή θα λαμβάνουν μειωμένο αντί για αυξημένο επίδομα από μια κυβέρνηση της Αριστεράς είναι πιστεύω δικαιολογημένη» σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η βουλευτής Α Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά. Κάλει μάλιστα τον πρωθυπουργό αλλά και τους αρμόδιους υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο και Θεανώ Φωτίου να «επανεξετάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων με βάση τις πραγματικές οικονομικές αντικειμενικά ανάγκες τους».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει στην επιστολή διαμαρτυρίας της ότι με τις προωθούμενες ρυθμίσεις «καταργείται επί της ουσίας η δυνατότητα λήψης των πολυτεκνικών και τριτεκνικών επιδομάτων για μεγάλη μερίδα οικογενειών με τρία τέκνα και άνω». Αναφέρει μάλιστα πως «παρόλο που ο προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 40% (260 εκατ. ευρώ), συντελείται μια αδικία σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων με εισοδήματα άνω των 13.500 ευρώ».

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι την επίμαχη επιστολή αποκάλυψε στη Βουλή η ΝΔ. Συγκεκριμένα, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα Χρίστος Δήμας ανέφερε την ύπαρξη της επιστολής την οποία μάλιστα την κατέθεσε στα πρακτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γ. Γεννιά πρόσφατα είχε δηλώσει την διαφοροποίηση της από το κόμμα της καθώς είχε καταψηφίσει την διάταξη που έδινε το δικαίωμα αλλαγής ταυτότητας φύλου σε νέους από 15 ετών και πάνω, υπό την προϋπόθεση της συναίνεσης των γονέων τους
Copyright © 2018 RThess All rights reserved