ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Κατασχέθηκαν 23.180 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 783 πακέτα καπνού

12/1/2018 2:15:48 μμ

Κατασχέθηκαν 23.180 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 783 πακέτα καπνού

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του κέντρου της πόλης εντόπισαν ΤΑΞΙ που μετέφερε τους δύο αλλοδαπούς άντρες ηλικίας 27 που εμπλέκονται σε διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.

Σε έλεγχο που ακολούθησε και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, εντοπίστηκαν στο χώρο αποσκευών τρείς μεγάλες πλαστικές τσάντες που περιείχαν 1.190 πακέτα τσιγάρα και 24 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου. Άμεσα συνελήφθησαν τόσο οι δύο αλλοδαποί όσο και ο ημεδαπός οδηγός του οχήματος.

Σε έρευνα που ακολούθησε στις οικίες των μελών του κυκλώματος και σε αποθηκευτικό χώρο της μεταφορικής εταιρείας η οποία έστειλε τα λαθραία φορτία, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν επιπλέον 17.441 πακέτα λαθραία τσιγάρα και 887 συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου συνέλαβαν τέσσερις αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου Περί Τελωνειακού Κώδικα.

Δεύτερο περιστατικό με λαθραία καταγράφηκε και λίγο αργότερα. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου συνέλαβαν τέσσερις αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου Περί Τελωνειακού Κώδικα.
Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες, στην περιοχή κέντρου πόλης εντοπίστηκε ένας εκ των δραστών να εισέρχεται σε οικοδομή, όπου σε μη κλειδωμένο και προσβάσιμο χώρο, μαζί με τους υπόλοιπους τρείς συνεργούς του καταμετρούσαν και αποθήκευαν πακέτα λαθραία τσιγάρα και συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού.

Κατόπιν συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν καί οι τέσσερις άντρες, ενώ κατασχέθηκαν 4.680 πακέτα τσιγάρα και 759 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 38 περίπου κιλών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Copyright © 2018 RThess All rights reserved