ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Παρέμβαση εισαγγελέα για τα επεισόδια στην Τούμπα

13/3/2018 3:31:59 μμ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα επεισόδια στην Τούμπα

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Τούμπα στον αγώνα με την ΑΕΚ  και την οπλοφορία του Ιβάν Σαββίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας αναμένεται να αναζητηθούν ευθύνες και από τις αστυνομικές αρχές.

Θα διενεργηθεί επίσης έρευνα και για την άδεια οπλοφορίας του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ.

Aναλυτικότερα σύμφωνα με το ΑΜΠΕ στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας μπαίνουν:

Η οπλοφορία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, καθώς ο εισαγγελέας, με έγγραφο του (στις 17 Αυγούστου 2017), απαντώντας σε προηγούμενο έγγραφο του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Κρατικής Ασφάλειας, είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά στην αίτηση χορήγησης άδειας, κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι προς τούτο, με δεδομένο ότι ο επιχειρηματίας διαθέτει προσωπική φρουρά. Ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η εισήγηση του εισαγγελέα δεν είναι δεσμευτική.

Οι στιχομυθίες του Ιβάν Σαββίδη και του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ Λιούμπος Μίχελ, κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, με παράγοντες της ΑΕΚ, τον διαιτητή κ.ά., όπως επίσης εάν η παρουσία του μεγαλομετόχου του «Δικεφάλου» επηρέασε τους παράγοντες της αντίπαλης ομάδας και τη διαιτησία.

Γιατί αγνοήθηκαν από τον επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων οι ρητές εντολές που είχε δώσει η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Ευαγγελία Λιάσου για συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία, τόσο πριν ξεκινήσει το ματς όσο και μετά την εισβολή των παραγόντων στο γήπεδο.
Copyright © 2018 RThess All rights reserved