ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΗΧΟΣ ΤΟΥ ΦΛΑΟΥΤΟΥ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝO ΛΟΥΤΡΟ

14/3/2018 10:35:01 πμ

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΗΧΟΣ ΤΟΥ ΦΛΑΟΥΤΟΥ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝO ΛΟΥΤΡΟ

Η ορχήστρα «Συναυλητές» του Ωδείου Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης θα ερμηνεύσει έργα από το μπαρόκ έως και τον  20ο  αιώνα, ειδικά ενορχηστρωμένα για τη συγκεκριμένη συναυλία.  
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στο Βυζαντινό Λουτρό της οδού Θεοτοκοπούλου μία ξεχωριστή μουσική παραγωγή του Ωδείου Άνω Πόλης για περιορισμένο αριθμό θεατών, με ελεύθερη είσοδο.
Συγκεκριμένα, το αρχαιότερο ξύλινο πνευστό μουσικό όργανο το φλάουτο (πλαγίαυλος) θα είναι ο πρωταγωνιστής στη συναυλία της 17ης Μαρτίου 2018 στο Βυζαντινό Λουτρό που διοργανώνει το Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης σε δύο παραστάσεις στις 18.30 και 20.00. Συμμετέχει η πρότυπη, νεοσυσταθείσα και πολλά υποσχόμενη ορχήστρα του Ωδείου «+αυλητές», αποτελούμενη από 12 και πλέον εκτελεστές από πίκολο έως και μπάσο φλάουτο.
Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και κινείται από την μπαρόκ και κλασική μουσική έως και τον 20 αιώνα. Τα έργα είναι ειδικά ενορχηστρωμένα για το εν λόγω σύνολο. Την διεύθυνση και διδασκαλία του συνόλου έχει ο καθηγητής του Ωδείου Νικόλαος Κακαϊδής υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του αρχιμουσικού και διευθυντή του Ωδείου Παναγιώτη Διαμαντή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βυζαντινό Λουτρό της Θεσσαλονίκης (Θεοτοκοπούλου 17), ένα από  τα ελάχιστα εναπομείναντα κοσμικά κτίσματα του Βυζαντίου, έχει ενταχθεί στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η αποκατάστασή  του ολοκληρώθηκε το 2014 και αποτελεί πλέον επισκέψιμο προορισμό.

Για την είσοδο στο χώρο της συναυλίας θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι κρατήσεις θα γίνονται από την Τετάρτη 14 Μαρτίου και ώρες 18.00 έως 20.00 τηλεφωνικώς στο 6942591084.


Copyright © 2018 RThess All rights reserved