ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας

16/5/2018 2:13:16 μμ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο κ. Νίκος Σακελαρίου ανακοίνωσε την παραίτησή του από την προεδρία του ΣτΕ, μετά τις διαρροές για την απόφαση του  δικαστηρίου επί του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό.
Την περασμένη Παρασκευή είχε διαρρεύσει πως το ανώτατο δικαστήριο κρίνει συνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις από 1-1-2019, ωστόσο oριστική απόφαση ακόμη δεν έχει εκδοθεί.
Όπως είπε ο κ. Σακελλαρίου , κάποιοι με διαρροές, ειδικά για το νόμο Κατρούγκαλου, δεν τον άφηναν να επιτελέσει τα καθήκοντά του, και απέρχεται της θέσης του πριν την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.
Με αφορμή τις διαρροές για το νόμο Κατρούγκαλου μίλησε για αδιανόητη παραβίαση του απορρήτου και καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Επίσης, σημείωσε πως από την εποχή του πρώτου μνημονίου ακόμα κάποιοι συνάδελφοί του και ο ίδιος είχαν επισημάνει τη μη συμβατότητα των ρυθμίσεων του μνημονίου με το Σύνταγμα, και είχαν προειδοποιήσει, χωρίς να εισακουστούν, για την «πλήρη επικυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού».
Προειδοποίησε μάλιστα για τις επερχόμενες μεγάλες περικοπές στις συντάξεις. Όπως είπε, «φοβούμαστε πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων» και κάλεσε τους πολίτες να εμπιστεύονται τη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, λέγοντας αιχμηρά ότι «υπάρχουν ακόμα δικαστές εις τας Αθήνας».


Δείτε τα σχετικά βίντεο:Copyright © 2019 RThess All rights reserved