ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Κοινό αντιπολιτευτικό μέτωπο στον δήμο Θεσσαλονίκης

12/7/2018 2:46:44 μμ

Κοινό αντιπολιτευτικό μέτωπο στον δήμο Θεσσαλονίκης


Σύμπραξη για την ανάδειξη των προβλημάτων της πόλης και απέναντι στην διοίκηση  Μπουτάρη από εξι δημοτικούς συμβούλους στο δήμο Θεσσαλονίκης.


Οι Κ. Ζέρβας, Π. Αβραμόπουλος, Ανδρ. Κουράκης, Μ. Αιβαζογλου, Γ. Αβαρλης και Γ. Αρβανίτης με κοινές τους παρεμβάσεις εδώ και ένα μήνα σύστησαν την επονομαζόμενη από τους δημοσιογράφους "Κίνηση των έξι".


Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχωρησαν σήμερα άσκησαν δριμεία κριτική στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για θέματα όπως την Καθαριότητα, το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης Κυκλοφοριακό, Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, Σκοπιανό, Μετρό, Κλεισθένη, δανεισμό κλπ


Οι δημοτικοί σύμβουλοι έκαναν λόγο για αλαζονεία και αντίληψη "κάνω ό,τι γουστάρω" από τον δήμαρχο που "δεν δίνει την δυνατότητα για γόνιμο διάλογο στο δημοτικό συμβούλιο". Τόνισαν ότι αποφάσισαν να συνασπισθούν επειδή δεν υπήρχε ουσιαστική αντιπολίτευση στο δήμο Θεσσαλονίκης από τις υπόλοιπες παρατάξεις.


Οι δημοτικοί σύμβουλοι όπως ήταν φυσικό δέχθηκαν καταιγισμό ερωτήσεων για το αν θα μετεξελιχθούν σε δημοτική παράταξη.


"Δεν το αποκλείουμε. Αλλά δεν το συζητήσαμε και δεν το συμφωνήσαμε" τόνισαν αποδεχόμενοι ότι μετά την ψήφιση του Κλεισθένη στη Βουλή, απο τον Σεπτέμβρη ξεκινά η προεκλογική περίοδος για τους δήμους.


Οι Ανδ. Κουράκης και Γ. Αρβανίτης άφησαν να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης όπως οι Κ. Ζέρβας και Παν. Αβραμόπουλος ενώ ότι ουσιαστικά έχει θέσει τον εαυτό του εκτός Ανοιχτής Πόλης ο Γ. Αβαρλής. Τέλος η επικεφαλής της παράταξης "Γειτονιές σε Δράση" Μ. Αιβάζογλου ανέφερε ότι δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν στις εκλογές και πως η ίδια δεν έχει κανένα πρόβλημα στην παράταξή της.


Οι "έξι" απέστειλαν προσκλητήριο και σε άλλους δημοτικούς συμβούλους της Πρωτοβουλίας ή άλλων παρατάξεων που θέλουν να συμπορευθουν στην προσπάθεια ανάδειξης θεμάτων που αφορούν την Θεσσαλονίκη και τους δημότες.


Copyright © 2019 RThess All rights reserved