ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση: Είστε erga omnes επικίνδυνοι για τη χώρα

12/7/2018 7:43:43 μμ

  Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση: Είστε erga omnes επικίνδυνοι για τη χώρα

Βολές κατά της κυβέρνησης σε υψηλούς τόνους από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την παρέμβαση του όμως από το Σκοπιανό. Υποστήριξε ότι "Τσίπρας- Καμμένος παραδίδουν σήμερα στα Σκόπια το νατοϊκό διαβατήριο" αναφερόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ όπου η ΠΓΔΜ έλαβε πρόσκληση έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων και είπε "Είστε erga omnes επικίνδυνοι για τη χώρα". Επιτέθηκε ιδιαίτερα στους ΑΝΕΛ λέγοντας ότι διαφωνούν στα λόγια αλλά στην πράξη κάθονται στις καρέκλες και προσωπικά στον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι βρίσκεται σήμερα δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα στο ΝΑΤΟ.
Κατήγγειλε επίσης την τροπολογία για διπλές εκλογές το Μάιο του 2019 και προκάλεσε την κυβέρνηση να κάνει τριπλές εκλογές λέγοντας πως ο λογαριασμός θα έρθει σε όλες τις κάλπες και η λαϊκή δυσαρέσκεια δε θα μπερδευτεί. "Θα χάσετε παντού και θα τα χάσετε όλα μονομιας" εκτίμησε. Εξέφρασε τη διαφωνία του με την απλή αναλογική στους δήμους και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδιώκει τη θεσμοθέτηση της πολιτικής συναλλαγής. Υποστήριξε ότι το σύστημα αυτό δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολιτικό τυχοδιώκτη αλλά και τη ΧΑ να φτιάξει ερείσματα στους δήμους. Χαρακτήρισε επιβεβλημένη την κατάτμηση της Β Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής, ανακοίνωσε ότι θα την ψηφίσει η ΝΔ, αλλά ζήτησε να δοθεί τώρα η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους. Υποστήριξε δε ότι η κυβέρνηση φοβάται την ψήφο του brain drain. Δήλωσε βέβαιος ότι η κυβέρνηση δε θα προχωρήσει το ζήτημα και κάλεσε τους Έλληνες του εξωτερικού σε αυτή την περίπτωση να έρθουν στην Ελλάδα να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές ,ώστε η κυβέρνηση της ΝΔ να φέρει το δικό της νόμο και να λύσει το θέμα.


Copyright © 2019 RThess All rights reserved