ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


23 εκατομμύρια για το Μουσείο Ολοκαυτώματος δίνει το Υπουργείο Οικονομικών

8/8/2018 4:14:04 μμ

23 εκατομμύρια για το Μουσείο Ολοκαυτώματος δίνει το Υπουργείο Οικονομικών

Ένα  βήμα πιο κοντά η ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.
Με απόφασή του ο ΥΠΟΙΚ Ε. Τσακαλώτος ενέκρινε την χρηματοδότηση κατασκευής του.
Στον προϋπολογισμό του 2019 θα προβλεφθεί ποσό ως το 1/4 του προϋπολογισμού του έργου, υπολογίζεται σε 23 εκ. ευρώ.
Ήδη η γερμανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει τη χρηματοδότηση του έργου με 10 εκ. Ευρώ και ανάλογο ποσό θα διαθέσει και το Ίδρυμα Νιάρχος. Ο
Ο χώρος που ανεγερθεί το Μουσείο και  το Μητροπολιτικό Πάρκο που θα το πλαισιώνει στα δυτικά την Θες  είναι παραχώρηση της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Υπενθυμίζεται ότι  στο «Πάρκο Μνήμης» σε μια έκταση 27 στρεμμάτων δίπλα στο Μουσείο Ολοκαυτώματος, θα γίνει ένας ελαιώνας όπου θα φυτευτούν περίπου 5.000 ελιές. Οι μελετητικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη αναμένεται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο ενώ το έργο θα ξεκινήσει από την ΓΑΙΑΟΣΕ αμέσως μετά και με την ολοκλήρωση του θα παραχωρηθεί στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα οριστικοποιήθηκε η απόδοση και του υπόλοιπου χώρου που γειτνιάζει με το Μουσείο Ολοκαυτώματος, έκτασης περίπου 200 στρεμμάτων για την δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου από το δήμο Θεσσαλονίκης. Ξεκαθαρίστηκε πως όταν μεταφερθούν οι σιδηροδρομικές λειτουργίες που υπάρχουν εντός του συγκεκριμένου χώρου έκτοτε θα παραχωρηθεί στο δήμο προς χρήση ως μητροπολιτικό πάρκο. Στο ίδιο χώρο προβλέπεται η λειτουργία Σιδηροδρομικού Μουσείου από την ΓΑΙΟΣΕ, τον ΟΣΕ και τον δήμο.


Copyright © 2020 RThess All rights reserved