ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Σε συναγερμό και αύριο στη Χαλκιδική. Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

10/8/2018 1:03:47 μμ

Σε συναγερμό και αύριο στη Χαλκιδική. Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σε συναγερμό αναμένεται να παραμείνουν αύριο φορείς  και πυροσβεστική υπηρεσία στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι υψηλός για τη Χαλκιδική με βαθμό επικινδυνότητας 3. 

Σε συναγερμό και σήμερα ο κρατικός μηχανισμός στη Χαλκιδική.
Απαγορεύεται μέχρι αύριο το πρωί η κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων σε δασικές περιοχές. 
Στην Κασσανδρεία σε Μεσονήσι, Γλαρόκαβο και στην κορυφογραμμή από το Κασσανδρινό μέχρι τα Λουτρά της Αγ.Παρασκευής. Στη Σιθωνία στην κορυφογραμμή από τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι τη Συκιά και στο τρίτο πόδι στις δασικές περιοχές της Ουρανούπολης και της Κομίτσας. 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.grΦωτογραφικό Υλικό


Copyright © 2019 RThess All rights reserved