ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Κοινό μέτωπο 10 δήμων για την θαλάσσια συγκοινωνία στην Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

14/9/2018 3:49:21 μμ

Κοινό μέτωπο 10 δήμων για την θαλάσσια συγκοινωνία στην Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Στόχος να αναδείξουν και να προωθήσουν την ανάγκη κατασκευής της αστικής θαλάσσιας συγκοινωνίας. Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο μια πόλη με τον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης να μην έχει μια τέτοια συγκοινωνία. «Έχουμε σχέδιο και υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιώτες για να υπάρχει αστική θαλάσσια συγκοινωνία όλο το έτος». Ο κ Κυρίζογλου είπε ότι μιλάμε για μια δημοτική συγκοινωνία για να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου που μετακινείται από το ένα άκρο του παραλιακού μετώπου στο άλλο μέσα από τον αστικό ιστό. Κάλεσε την κεντρική εξουσία να αντιληφθεί τη μεγάλη ανάγκη να δημιουργηθεί η θαλάσσια συγκοινωνία. «Θα πιέσουμε την κυβέρνηση, θα κάνουμε διάλογο και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης τόνισε ότι αναδεικνύουμε ένα θέμα που απασχολεί χρόνια την πόλη. Τόνισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιώτες και μέσα από ΣΔΙΤ το εγχείρημα να γίνει πραγματικότητα. Έστρεψε τα πυρά του κατά της Εγνατίας Οδού λέγοντας ότι υπάρχουν 10 εκ ευρώ εδώ και έξι χρόνια και δεν προχωράει τίποτα. Αναφορικά με τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η Θεσσαλονίκη θα γίνει η πρωτεύουσα των Βαλκανίων επισήμανε ότι αυτό δρν μπορεί να γίνει χωρίς την αξιοποίηση του παραθαλάσσιου μετώπου.
Ο τεχνικός σύμβουλος της ΠΕΔΚΜ και του δήμου Θερμαϊκού Μιχάλης Μιχαϊλίδης ανέφερε ότι κάθε μετά μετακινούνται από τη δυτική Θεσσαλονίκη 180 χιλ κόσμος μπλοκάροντας τα πάντα ενώ θα μπορούσαν να μετακινούνται μέσα από τη θάλασσα. Ο ίδιος εκτίμησε ότι για τη σύνδεση θα χρειαστούν περίπου 60 καραβάκια.
Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν πρότζεκτ που εφαρμόζονται σε Βενετία και Σμύρνη.
Στην προσπάθεια συμμετέχουν οι δήμοι: Πύδνας - Κολινδρος, Κατερίνης, Αλεξάνδρειας, Καλαμαριάς, Θερμής, Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού, Δέλτα, Πυλαίας, Αμπελόκηπων - Μενεμένης.


Δείτε τα σχετικά βίντεο:
Copyright © 2020 RThess All rights reserved