ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Τζανακόπουλος για Διάσκεψη Προέδρων: Πρόθεση της κυβέρνησης να παραβιάσει κάθε γραπτό και άγραφο δημοκρατικό κανόνα

22/8/2019 8:27:16 μμ

Τζανακόπουλος για Διάσκεψη Προέδρων: Πρόθεση της κυβέρνησης να παραβιάσει κάθε γραπτό και άγραφο δημοκρατικό κανόνα

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον απόηχο της σημερινής Διάσκεψης των Προέδρων, κατά την οποία έγινε ψηφοφορία για την πλήρωση της θέσης προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Τζανακόπουλος, που συμμετείχε στη Διάσκεψη, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι με απόλυτη ευθύνη της συνεχίστηκε "η επιχείρηση πολιτικοποίησης της διαδικασίας επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης. Επιχείρηση που παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα και ευτελίζει τη διαδικασία κοινοβουλευτικής ακρόασης των προεπιλεγέντων ανώτατων δικαστικών λειτουργών από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, καθώς ακυρώνει την προηγούμενη διαδικασία ακρόασης και επιλογής, που είχε ολοκληρώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τρόπο ανεπίληπτο και με απόλυτη τήρηση του Συντάγματος. Τα μείζονα αυτά θεσμικά και συνταγματικά ζητήματα αναδεικνύονται και στις επιστολές δυο ανώτατων δικαστικών, που είχαν κληθεί αλλά δεν προσήλθαν ενώπιον της Διάσκεψης”.

Εξηγεί, στη συνέχεια, ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεργεί σε αυτή την απαράδεκτη διαδικασία, που καταστρατηγεί το Σύνταγμα και εμπλέκει τη Δικαιοσύνη στην πολιτική αντιπαράθεση”, γι’ αυτό, όπως αναφέρει "με απόλυτο σεβασμό στους δικαστικούς λειτουργούς που προεπιλέχθηκαν, αλλά και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική Δικαιοσύνη, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσαμε λευκό εκφράζοντας την αντίθεσή μας σε ακόμα μια μεθόδευση της κυβέρνησης, που επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να παραβιάσει κάθε γραπτό και άγραφο δημοκρατικό κανόνα και κάθε δικαιοκρατική αρχή θεωρώντας ότι έτσι θα επιτύχει τον ολοκληρωτικό έλεγχο των θεσμών”. 
Copyright © 2020 RThess All rights reserved