ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Χωρίς POS τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ

15/10/2019 2:43:27 μμ

Χωρίς POS τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ

Μετρητά ή τραπεζικές επιταγές πρέπει να διαθέτουν οι πολίτες που συναλλάσσονται με τον ΕΦΚΑ, για ποσά άνω των 200 ευρώ, καθώς τα υποκαταστήματα  του Φορέα δεν διαθέτουν POS.
Όσοι μάλιστα θέλουν να πληρώσουν παράβολο για την επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), ένσημα ή πρόστιμα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ανάληψη από τράπεζα ή να περιμένουν στα γκισέ για να κόψουν μια τραπεζική επιταγή. 
Υπάλληλοι των υποκαταστημάτων γίνονται καθημερινά δέκτες παραπόνων πολιτών οι οποίοι επιθυμούν να πληρώσουν με κάρτα. 
Διαμαρτυρίες υπάρχουν και από ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι δέχονται κάρτες στις επιχειρήσεις τους αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν με κάρτα στον ΕΦΚΑ. Αναγκάζονται να αναζητούν ATM ή για ποσό άνω των 200 ευρώ να κόβουν από την τράπεζα επιταγή την οποία στη συνέχεια καταθέτον στον ΕΦΚΑ, χάνοντας έτσι εργατοώρες.
Το θέμα της έλλειψης POS είχε τεθεί από τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ το 2015 με την εφαρμογή των capital controls.
Όπως είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ Λευτέρης Θεοχάρης τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες του Φορέα είχαν μιλήσει για τεχνικά προβλήματα.
Στη συνέχεια, όπως τόνισε ο κ. Θεοχάρης, προχώρησε το σύστημα συναλλαγών μέσω τραπεζών και δεν προέκυψε κάποιο ζήτημα ή καταγγελία για την απουσία των POS.
Να σημειωθεί ότι το ηλεκτρονικό σύστημα του Φορέα είναι απαρχαιωμένο με συνέπεια να «πέφτει». Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν λίγες ημέρες το σύστημα «έπεσε» και  για δύο μέρες οι πολίτες δε μπορούσαν να πληρώσουν ούτε με μετρητά.
 

Copyright © 2020 RThess All rights reserved