ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Νύχτα έντασης στα Βρασνά: Πετούσαν πέτρες στα λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες - Σε αναβρασμό οι κάτοικοι

23/10/2019 8:42:00 πμ

Νύχτα έντασης στα Βρασνά: Πετούσαν πέτρες στα λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες - Σε αναβρασμό οι κάτοικοι

Αντιδρούν οι κάτοικοι των Βρασνών για την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή. Ένταση και επεισόδια το βράδυ της Τρίτης λόγω της άφιξης των πούλμαν με τους πρόσφυγες.

Χθες στην περιοχή έφτασαν 9 λεωφορεία με πρόσφυγες στα Βρασνά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, όταν λεωφορεία έφτασαν κοντά στην περιοχή, ομάδα  ατόμων εξαπέλυσε επίθεση πετώντας πέτρες, σπάζοντας το τζάμι ενός λεωφορείου. Δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός.

Περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα τα λεωφορεία κατάφεραν να φτάσουν τελικά μέσα στα Βρασνά και κατευθύνθηκαν προς τα ξενοδοχεία όπου θα φιλοξενούνταν οι πρόσφυγες . Ωστόσο βρήκαν τις πόρτες κλειστές με τους ξενοδόχους να μην τους δέχονται και έτσι αναγκάστηκαν να φύγουν.

Τα λεωφορεία αποχώρησαν από την περιοχή και αυτή την ώρα βρίσκονται συνοδεία αστυνομίας στα Μάλγαρα.

Στο σημείο κατά πληροφορίες αναμένονται άλλα λεωφορεία από τη Λάρισα προκειμένου να μεταφέρουν τους πρόσφυγες σε περιοχή της Εύβοιας. 

Χθες μύριζε «μπαρούτι» στην περιοχή των Βρασνών, με κατοίκους να στήνουν μπλόκα στο δρόμο για να μην αποτρέψουν τα λεωφορεία να πλησιάσουν ενώ στο σημείο έσπευσαν και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Ήδη περίπου 2.000 άτομα φιλοξενούνται σε δομές στα Λουτρά Νέας Απολλωνίας, στο Βαγιοχώρι και στα Βρασνά.

Αυτό που ζητούν είναι να μείνουν τα Βρασνά εκτός σχεδιασμού για πρόσφυγες καθώς είναι τουριστική περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος αναμένεται να έχει επαφές στην Αθήνα σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση.Φωτογραφικό Υλικό


Copyright © 2021 RThess All rights reserved