ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Κορωνοϊός: Σε ισχύ πλέον η απαγόρευση κυκλοφορίας

23/3/2020 6:31:25 πμ

Κορωνοϊός: Σε ισχύ πλέον η απαγόρευση κυκλοφορίας

Σε ισχύ τέθηκε από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα. Σε πρώτη φάση θα ισχύσει μέχρι τις 6 Απριλίου. 

Πλέον θα επιτρέπεται η μετακίνηση για την εργασία, σε φαρμακείο ή γιατρό, καταστήματα πρώτων ειδών, τράπεζα και τελετή πχ κηδεία, παροχής βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Η σωματική άσκηση ή βόλτα με το σκύλο θα μπορεί να γίνεται μόνο ανά δύο άτομα και στην προβλεπόμενη απόσταση. Ακόμη στο αυτοκίνητο θα επιτρέπεται η επιβίβαση μόνο δύο ατόμων.

Απαραίτητα οι πολίτες που θα βγουν από το σπίτι τους θα πρέπει να φέρουν απαραιτήτως μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα.

Πως θα επιτρέπονται οι εν λόγω μετακινήσεις 

Έχει τεθεί σε εφαρμογή η ιστοσελίδα forma.gov.gr όπου οι πολίτες θα μπορούν να βρουν τα σχετικά έγγραφα για τις μετακινήσεις.

Θα υπάρχουν δύο τύποι εγγράφων. Η βεβαίωση τύπου Α η οποία αφορά τις μετακινήσεις των εργαζομένων και συμπληρώνεται μια φορά. Περιέχει ονοματεπώνυμο και ωράριο προσέλευσης.

Για τις άλλες περιπτώσεις, οι πολίτες θα συμπληρώνουν τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο και τον λόγο της μετακίνησής τους. Έξι είναι αυτές οι μετακινήσεις και η κάθε μία έχει έναν κωδικό. 

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα είτε να συμπληρώνουν την έτοιμη φόρμα, είτε να συμπληρώνουν μια λευκή φόρμα όπου θα γράφουν τα στοιχεία αυτά και τέλος οι πολίτες θα μπορούν να στέλνουν ένα sms στον αριθμό 13033 συμπληρώνοντας τον έναν από τους έξι αριθμούς που αφορά τον λόγο μετακίνησης, αφήνει ένα ΚΕΝΟ και μετά συμπληρώνει το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση κατοικίας του. 

Για τους παραβάτες προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ. 
Copyright © 2020 RThess All rights reserved