ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Τι λέει στο ΡΘ ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ για το έργο συντήρησης του αγωγού της Αραβησσού (AUDIO)

1/6/2020 8:00:12 μμ

Τι λέει στο ΡΘ ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ για το έργο συντήρησης του αγωγού της Αραβησσού (AUDIO)

Σήμερα, 1η Ιουνίου ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης του αγωγού νερού της Αραβησσού,  στο τμήμα του αγωγού στη Σίνδο.  Ο αγωγός της Αραβησσού κατασκευάστηκε πριν από περίπου 40  χρόνια και υδροδοτεί το 40% της Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Άγις Παπαδόπουλος μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη  για την ιστορία του αγωγού αλλά και την διαδικασία συντήρησής του η οποία θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο από τώρα.


Σκάψιμο, έλεγχος και επισκευή

«Μετά από 4-5 συνεχόμενες βλάβες και μετά τη σοβαρή βλάβη του 2018, η διοίκηση της ΕΥΑΘ αποφάσισε ότι πρέπει να προχωρήσει η συντήρηση του αγωγού», υπογραμμίζει στο ΡΘ ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ.

Σύμφωνα με τον  Άγη Παπαδόπουλο,  ο αγωγός της Αραβησσού, διαμέτρου 1, 65 μέτρων και βάθους 7 μέτρων θα πρέπει αρχικά να σκαφτεί. Έπειτα θα γίνει ο έλεγχος των φθορών και στη συνέχεια θα γίνει η επισκευή τους με τη χρήση ειδικών επιθεμάτων. Η εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε ένα χρόνο.

Λύσεις για ενδεχόμενες βλάβες

Κατά τη διάρκεια των εργασιών υπάρχει η πιθανότητα να προκληθούν εκ νέου βλάβες, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στο ΡΘ ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ «πριν από περίπου μία εβδομάδα ολοκληρώθηκε το έργο διασύνδεσης των δύο αγωγών- Αλιάκμονα και Αραβησσού στο ύψος του Βαρδάρη. Αυτό σημαίνει ότι αν ο ένας από τους δύο αγωγούς έχει κάποια βλάβη, τότε ο άλλος θα μπορέσει να τροφοδοτήσει με νερό την πόλη».

40 και πλέον…  χρόνια υδροδότησης

Ο Αλιάκμονας και η Αραβησσός είναι οι δύο βασικές πηγές που υδροδοτούν την Θεσσαλονίκη.  Ο αγωγός της Αραβησσού κατασκευάστηκε προ 40ετίας και υδροδοτεί το 30- 40% της πόλης.
«Αυτό το έργο λύνει το πρόβλημα υδροδότησης στην πόλη,  έλεγαν τότε τη δεκαετία του ’70 όταν κατασκευάστηκε ο αγωγός στην Αραβησσό και πράγματι έδωσε λύση για 40 χρόνια», τονίζει μιλώντας στο ΡΘ ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Άγις Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο ήρθε η ώρα να γίνουν οι εργασίες συντήρησης στον αγωγό ο οποίος θα παραμείνει εν ενεργεία κατά τη διάρκεια των έργων, κάτι που καθιστά δύσκολο και το έργο της συντήρησης.


Ακούστε τα ηχητικά αποσπάσματα:
Copyright © 2021 RThess All rights reserved