ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


ΚΥΑ: Παράταση των περιοριστικών μέτρων σε χώρους λατρείας - Αυξάνεται το όριο χωρητικότητας

3/6/2020 8:10:00 πμ

ΚΥΑ: Παράταση των περιοριστικών μέτρων σε χώρους λατρείας - Αυξάνεται το όριο χωρητικότητας

Παρατείνεται η ισχύς των προσωρινών περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων μέχρι και την 9/7/2020, όπως ορίζει η ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας.

Με την νέα ΚΥΑ έρχεται σταδιακή και προσεκτική αποκλιμάκωση των μέτρων και αφορούν δύο σημεία: α) η αναλογία ατόμων/επιφάνειας διαμορφώνεται στο ένα άτομο ανά πέντε τ.μ. και β) για τους χώρους λατρείας πέραν των 500 τ.μ. το ανώτατο όριο ατόμων είναι 100.

Παραδείγματος χάρη, σ' έναν χώρο λατρείας 200 τ.μ. μπορούν να παρευρίσκονται έως 40 άτομα ενώ σ' έναν χώρο 500 τ.μ. ή 1.500 τ.μ. μπορούν να παρευρίσκονται έως 100 άτομα. Κατά τα λοιπά ισχύουν όλες οι γνωστές προφυλάξεις που ισχύουν ήδη (1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ των ατόμων, σύσταση για τη χρήση μάσκας, φυσικός αερισμός του χώρου κλπ).

Πέρα από αυτή την αλλαγή, σχετικά με τα μέτρα σημειώνεται ότι ισχύουν όλες οι γνωστές προφυλάξεις, δηλαδή, μεταξύ άλλων, 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ των ατόμων, σύσταση για τη χρήση μάσκας και φυσικός αερισμός του χώρου


Copyright © 2021 RThess All rights reserved