ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


ΘΕΜΑ ΡΘ: Υπόθεση βιτριόλι- Ο ρόλος της πλαστικής χειρουργικής και της ψυχιατρικής στη ζωή ενός θύματος

22/6/2020 9:25:55 μμ

ΘΕΜΑ ΡΘ: Υπόθεση βιτριόλι- Ο ρόλος της πλαστικής χειρουργικής και της ψυχιατρικής στη ζωή ενός θύματος

Ένα από τα πιο συγκλονιστικά συμβάντα των τελευταίων ημερών, το οποίο  έχει αναστατώσει την κοινή γνώμη είναι αδιαμφισβήτητα η επίθεση της γυναίκας με το βιτριόλι εις βάρος της Ιωάννας.

Το θύμα αυτής της υπόθεσης, καταρχήν δήλωσε σοκαρισμένο με την αποκάλυψη της φερόμενης ως δράστιδα, ωστόσο για την Ιωάννα, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τις πλαστικές επεμβάσεις, τα δύσκολα αρχίζουν τώρα. Θα ακολουθήσει ένας Γολγοθάς στη ζωή της νεαρής γυναίκας και σύμφωνα με τους ειδικούς, η ψυχολογική υποστήριξη και οι επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής θα παίξουν ένα καίριο ρόλο στην αποκατάστασή της. 

Ο Πλαστικός Χειρουργός, Αλέξανδρος Παπασταύρου και ο Νευρολόγος- Ψυχίατρος, Κρίτων Χριστιανόπουλος, μιλούν στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς, περιγράφοντας την σωματική και ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται θύματα, όπως η Ιωάννα, και δίνουν τα φώτα τους για το πώς μπορούν να ξεπεραστούν τέτοιου είδους δύσκολες περιπτώσεις.

 

«Κλείνει πληγές» η πλαστική χειρουργική

Σε περιπτώσεις ατόμων με σοβαρά εγκαύματα η βοήθεια των πλαστικών χειρουργών είναι ανεκτίμητη. Άλλωστε όπως εξηγεί και στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Πλαστικός χειρουργός Αλέξανδρος Παπασταύρου, ο ρόλος της πλαστικής χειρουργικής είναι καταρχήν επανορθωτικός και όχι αισθητικός.

Στην περίπτωση της Ιωάννας, εξηγεί ο Αλέξανδρος Παπαστραύρου, σημασία έχει καταρχήν να γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις έτσι ώστε να επανέλθει η λειτουργικότητα στην καθημερινότητας της. Κάτι το οποίο θα την βοηθήσει και στην ψυχολογία της. Επίσης, θα πρέπει να υπάρξει και επαναλιψημότητα μικρών επεμβάσεων επανόρθωσης του προσώπου της νεαρής γυναίκας.

 

Πολύτιμη η ψυχιατρική υποστήριξη των θυμάτων

Το μετατραυματικό στρες και η κατάθλιψη είναι σύμφωνα με τον νευρολόγο – ψυχίατρο, Κρίτων Χριστιανόπουλο, συνήθη φαινόμενα σε περιπτώσεις τραυματικών επιθέσεων.

Ο κ.Χριστιανόπουλος  υπογραμμίζει ότι είναι απαραίτητη η ψυχιατρική υποστήριξη των θυμάτων βίαιων επεισοδίων  ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ασθενών, μπορεί να χρειαστεί και η χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων.

«Mπορούμε να αντλήσουμε περιθώρια θάρρους από μέσα μας που δεν υποψιαζόμασταν καν ότι τα έχουμε», τονίζει ο κος Χριστιανόπουλος αναφερόμενος στην περίπτωση της Ιωάννας, αλλά και όλων των ανθρώπων που υπέστησαν κάτι αντίστοιχο. «Μπορεί να γίνει αναπροσαρμογή της ζωής μας» συμπληρώνει ο κ.Χριστιανόπουλος.

Φωτογραφία από skeeze από το PixabayΑκούστε τα ηχητικά αποσπάσματα:

Copyright © 2021 RThess All rights reserved