ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Κορωνοϊός: Ομάδα του ΠΟΥ στην Κίνα - Ερευνά την πηγή προέλευσης του ιού

10/7/2020 2:24:11 μμ

Κορωνοϊός: Ομάδα του ΠΟΥ στην Κίνα - Ερευνά την πηγή προέλευσης του ιού

Για την Κίνα αναχώρησε σήμερα προπαρασκευαστική ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για να διοργανώσει μια έρευνα για την πηγή προέλευσης του νέου κορωνοϊού από τον οποίο προκλήθηκε η πανδημία της Covid-19, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού.

Οι δύο ειδικοί του ΠΟΥ, που μεταβαίνουν στην Κίνα είναι εξειδικευμένοι στην επιστήμη και την επιδημιολογία των ζώων. Αυτοί θα συνεργαστούν με Κινέζους επιστήμονες για να καθορίσουν το πεδίο και την διαδρομή της έρευνας, σημείωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του οργανισμού στη Γενεύη.

 «Έχουν φύγει, τώρα πετάνε, είναι η προπαρασκευαστική ομάδα που θα επεξεργαστεί το πεδίο» της έρευνας, σημείωσε. Κατά την ίδια συνέντευξη η Χάρις δήλωσε επίσης ότι ο ΠΟΥ δεν θα διαδραματίσει κανέναν ρόλο στην ανεξάρτητη επιτροπή, την οποία ανακοίνωσε χθες ότι θα συστήσει για να εξετάσει τον συνολικό χειρισμό της πανδημίας. «Από δω και πέρα απέχουμε τελείως» από την όλη διαδικασία, τόνισε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την Πέμπτη τη σύσταση μιας ανεξάρτητης επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τον χειρισμό εκ μέρους του της πανδημίας της Covid-19 και την απάντηση που δόθηκε από τις κυβερνήσεις.

 

Φωτογραφία από fernando zhiminaicela από το Pixabay


Copyright © 2020 RThess All rights reserved