ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Στη σκιά των απειλών Τσαβούσογλου, η Βουλή κυρώνει σήμερα τις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο

26/8/2020 7:59:23 πμ

Στη σκιά των απειλών Τσαβούσογλου, η Βουλή κυρώνει σήμερα τις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο

Στη βουλή σήμερα η κύρωση των δύο συμφωνιών για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με Ιταλία και Αίγυπτο. Το ΚΙΝΑΛ αναμένεται να ψηφίσει τις συμφωνίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ για την Συμφωνία με την Αίγυπτο αναμένεται να ψηφίσει «παρών». Τα υπόλοιπα κόμματα καταψηφίζουν.

Στη σημερινή συνεδρίαση θα τοποθετηθούν και οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στο σύνολο των διπλωματικών ενεργειών της κυβ. με φόντο την Τουρκία και στις επόμενες κινήσεις.

Νέο σκηνικό έντασης από την Άγκυρα

Απειλές εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε χθες ο Τούρκος ΥΠΕΞ στις κοινές δηλώσεις με τον Γερμανό ομόλογό του. Είπε ότι αν η Ελλάδα συνεχίσει τις στρατιωτικές ασκήσεις την επόμενη φορά δεν θα υπάρχει ατύχημα και θα κάνουν ότι είναι απαραίτητο.

Αποκλιμάκωση της έντασης και ετοιμότητα για διάλογο ζήτησε ο Γερμανός υπουργός. Διάλογος υπό το καθεστώς απειλών δεν γίνεται ξεκαθάρισε ο Νίκος Δένδιας. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Αύριο το Άτυπο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας αναμένεται να παρουσιάσει διαφορετικές επιλογές απέναντι στην παράνομη τουρκική συμπεριφορά στην Αν. Μεσόγειο», δήλωσε ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος. Ευρεία συζήτηση θα γίνει στην ειδική Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Χθες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιταλό ΥΠΕΞ και τον Αλβανό Πρωθυπουργό.Copyright © 2020 RThess All rights reserved